Maragall apunta a un acord PSC-Cs per governar a la Diputació de Barcelona

"És una possibilitat aritmètica i una probabilitat política", diu

L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha apuntat aquest divendres a un acord entre el PSC i Cs per governar la Diputació de Barcelona. “És una possibilitat aritmètica i una probabilitat política”, ha dit en una entrevista a El Món a RAC1. Maragall ha apuntat que aquesta opció podria ser una realitat després del vot de Manuel Valls per a la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona dissabte i facilitar un govern entre BComú i socialistes.

Per aconseguir la presidència de la diputació el PSC i la formació taronja necessitarien sis vots més, ja que els 16 representants socialistes i els quatre de Cs no arriben a la majoria de 26 necessària. Així, podrien comptar amb el suport dels cinc electes dels comuns i els dos del PP per arribar a la majoria. 

“Diuen que només és un dia, que no hi haurà cap dependència, però estiguem atents al que passi la setmana que ven en altres ajuntaments i a la Diputació de Barcelona per entendre si no hi ha lligams”, ha dit. Maragall creu que els votants de Colau tenen “clar” un pacte amb ERC, però que els inscrits a BComú hauran de respondre a una pregunta “capciosa”.

Maragall ha demanat “estar atents” els pròxims dies sobre què passarà amb altres institucions, com la Diputació de Barcelona, perquè li consten “converses i gairebé acords”.

Més informació

Comentaris

    La cara de Elisenda 14/06/2019 2:34 pm
    ¿Por qué coño he elegido al caballo perdedor?, parece que se pregunta Elisenda Alamany.
    En el ocaso de sus dias, un abuelo irascible intenta conquistar el amor de una activista bisexual 14/06/2019 8:26 pm
    Con menos mimbres se han hecho grandes telenovelas.

Nou comentari