Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge rebutja obrir una causa general contra Colau per les subvencions
  • CA

El jutge que investiga l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, a la causa de presumptes tracte de favor en la concessió de subvencions a entitats socials ha rebutjat buscar més suposades irregularitats en tots els expedients de subvencions que el consistori va concedir a organitzacions com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o l’Observatori Desc. En una interlocutòria, el Jutjat d’Instrucció 21 de Barcelona fa palès que no emprendrà el que qualifica com a “causa general” contra el govern municipal. Així, descarta per “improcedent i innecessària” la petició per ampliar la investigació que havia demanat l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica (ATCD), que va presentar la querella per la qual Colau està investigada per presumpta malversació, prevaricació, frau, negociacions prohibides i tràfic dinfluències.

El jutge considera que la petició dels denunciants suposa “una investigació purament prospectiva proscrita per la llei”. Afegeix que “no es justifica la petició de tots els convenis signats amb aquestes organitzacions així com tots els expedients”, tal com els demandants havien sol·licitat. En canvi indica que, en tot cas, haurien d’assenyalar els expedients concrets en què hagi participat Colau i dels que sospitin.

El mateix criteri que Fiscalia

“No es pot fer de les presents diligències una causa general contra el govern de l’Ajuntament”, manifesta el magistrat en la interlocutòria. Recalca, a més, que ampliar el focus del cas té encara menys sentit des que la interventora va declarar com a testimoni a finals d’abril.

Amb la seva decisió, l’instructor reprodueix el mateix criteri de la Fiscalia. El Ministeri Públic ja va advertir que les diligències sol·licitades pels advocats de l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica suposarien una “causa general” contra el govern municipal prohibida pel dret penal.

A la interlocutòria, el jutge també qualifica d'”estranya” la petició que va fer l’ATCD perquè els Mossos d’Esquadra col·laborin en la investigació buscant suposades irregularitats entre tots els expedients de subvencions. La instructora ho rebutja indicant que “excedeix de la competència” del cos.

La Fiscalia ha contestat a la petició de l’ATCD dient que és “innecessari” cercar més presumptes irregularitats entre totes les subvencions que Barcelona ha concedit a entitats socials. Just aquest divendres, la defensa de Colau ha demanat al jutge que investiga la causa que l’arxivi. Els advocats que representen l’alcaldessa en la causa oberta consideren que la investigació ha constatat la falta d’irregularitats i de participació de subvencions a les subvencions.

Més notícies
El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall / Jordi Borràs
Via lliure perquè Maragall sigui de nou l’alcaldable d’ERC el 2023
Notícia: Via lliure perquè Maragall sigui de nou l’alcaldable d’ERC el 2023
Comparteix
El republicà no troba cap rival per competir en les primàries i repetirà com a candidat per governar Barcelona
L’última víctima de la piconadora política
Notícia: L’última víctima de la piconadora política
Comparteix
Elsa Artadi havia sobreviscut a la repressió d'una generació política però igualment n'ha pagat una factura cara
L’empresariat pressiona Colau per dissuadir-la de regular el turisme
Notícia: L’empresariat pressiona Colau per dissuadir-la de regular el turisme
Comparteix
Foment del Treball, Pimec i gremis comercials insten a no instrumentalitzar l'activitat turística
Elsa Artadi en la seva declaració de comiat / ACN
Les càlides paraules de suport a Artadi dels seus rivals polítics
Notícia: Les càlides paraules de suport a Artadi dels seus rivals polítics
Comparteix
Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall s'han pronunciat sobre l'emotiu comiat de la cap de Junts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa