Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La justícia referma el ‘no’ a l’Hermitage
  • CA

La justícia dona una estocada al projecte de l’Hermitage i tanca, de moment, la porta als promotors del museu al Port de Barcelona. Els impulsors havien demanat que s’iniciés la tramitació del conveni entre les parts per començar a donar forma a la iniciativa. La sol·licitud pretenia desfer el que els tribunals ja havien determinat en un primer moment, que era aturar el projecte, a l’espera que hi hagués una sentència ferma que resolgués definitivament la disputa judicial entre l’empresa i l’Ajuntament.

En aquest mateix estadi, l’Hermitage demanava capgirar l’acordat en un primer moment i, precisament, mentre no fos definitiva la decisió judicial, començar a iniciar el projecte, amb la signatura del conveni que habilitaria la construcció del museu. Per la magistrada del jutjat Contenciós-Administratiu 4 de Barcelona això “suposa deixar sense contingut la sentència que un dia recaigui, ja que en fase cautelar ja s’hauria atorgat el pretès [el conveni per fer el museu] a conseqüència de l’anul·lació de l’acte recorregut, sense haver pogut valorar els elements de fons que planteja el recurs”, tal com consta a la interlocutòria, publicada aquest divendres i a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona. A més, la magistrada considera que demanar la suspensió de la norma urbanística per poder encabir l’edificació de l’Hermitatge, com demanaven els impulsors, tampoc procedeix, perquè sense sentència ferma això també “suposaria un pronunciament sobre el fons”, un fet massa agosarat pel moment judicial en què es troba en aquests moments la qüestió.

“No és el que necessita Barcelona”, diu l’Ajuntament

“Aquesta franquícia, per la nostra ciutat, en clau de reforç de la cultura, no és el projecte que necessita Barcelona“, ha assegurat Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, en una atenció als mitjans de comunicació, que ha afirmat que aquest és una iniciativa “que ni la gent vol ni la ciutat necessita“. Sobre la interlocutòria de la magistrada, Sanz ha valorat positivament la resolució: “Té tota la lògica jurídica i el sentit del món”. “Esperem, com ha passat amb les cautelars, que acabi de la mateixa manera, rebutjada pel jutge”, ha afegit. “Estem molt tranquils”, ha conclòs la tinenta d’alcaldia. La sentència no és ferma i es pot interposar un recurs d’apel·lació en termini màxim de 15 dies.

El Port no ho dona per perdut

El Port de Barcelona no dona per perdut el projecte. “No està tancat, ni molt menys, perquè el port ha donat una concessió”, va assegurar al febrer el seu president, Damià Calvet, en una entrevista al Bàsics de Betevé. Calvet va afirmar que segueix la negociació amb el consistori “per desencallar la signatura del conveni, tot i que ara no es donen les condicions”.

El que l’Ajuntament sí que ha vist amb bons ulls és que el Liceu es vulgui ampliar i instal·lar al Port Vell, on hi ha l’antic cinema Imax, tancat des de 2014. La mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va ser qui va celebrar la idea, en contraposició amb el seu rebuig al projecte de la sucursal del museu Hermitage a la nova bocana del Port, que els comuns rebutgen i, en canvi, els seus socis del PSC sí que defensen. Colau ha afirmat que l’Hermitage “no tenia prou valor“ i ha reivindicat que el Liceu té molt més potencial, segons en les seves paraules, i considera que l’indret escollit pot ser una molt bona ubicació per al teatre líric.

Més notícies
Render del fallit projecte Hermitage Barcelona / Toyo Ito & Associates, Architects
El Port no dona per perdut l’Hermitage
Notícia: El Port no dona per perdut l’Hermitage
Comparteix
“No està tancat, ni molt menys, perquè el port ha donat una concessió”, diu el president del Port de Barcelona
Pilar Rahola critica l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per l'adeu de l'Hermitage de la ciutat / Paraula de Rahola
Rahola esclata contra Colau per l’Hermitage: “Està destruint la ciutat”
Notícia: Rahola esclata contra Colau per l’Hermitage: “Està destruint la ciutat”
Comparteix
"Té tant merder mental de consignes barates que no s'aguanten en cap debat", ha dit la tertuliana
El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, en una roda de premsa / ACN
Collboni es desmarca de l’Ajuntament i dona suport a l’Hermitage
Notícia: Collboni es desmarca de l’Ajuntament i dona suport a l’Hermitage
Comparteix
El socialista alhora es compromet a "defensar els interessos municipals en qualsevol litigi administratiu o jurídic"
Render del fallit projecte Hermitage Barcelona / Toyo Ito & Associates, Architects
Hermitage Barcelona lamenta la judicialització iniciada per l’Ajuntament
Notícia: Hermitage Barcelona lamenta la judicialització iniciada per l’Ajuntament
Comparteix
L'entitat presenta un recurs contenciós administratiu després d'esgotar la via administrativa i tractar de buscar el màxim dels consensos durant 10 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa