Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port no dona per perdut l’Hermitage
  • CA

La setmana passada, els promotors del projecte Hermitage a Barcelona deien adeu definitivament a la idea d’instal·lar-se a Barcelona per centrar-se exclusivament en la denúncia que han presentat contra l’Ajuntament de Barcelona, que sempre ha manifestat el seu rebuig a la idea. “A partir d’ara, tots els nostres esforços es focalitzen en el procediment judicial, que seguirem fins a les seves últimes conseqüències”, afirmava Albert Pinadell, coordinador general del projecte.

Però està definitivament descartat, l’Hermitage a la ciutat? “No està tancat, ni molt menys, perquè el port ha donat una concessió”, ha assegurat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en una entrevista al Bàsics de Betevé. Calvet ha afirmat que segueix la negociació amb el consistori “per desencallar la signatura del conveni, tot i que ara no es donen les condicions”. El cas està judicialitzat, però el president del Port ha suggerit que els contenciosos, tal com es posen, “també es poden treure”.

Calvet també ha parlat de la segona seu del Liceu. El Liceu planeja incorporar una nova seu al moll d’Espanya, i el Port de Barcelona vol que el nou edifici estigui dissenyat per un arquitecte reconegut: “Haurà de ser d’autor, i estic segur que el Liceu promourà despatxos de renom”, ha assegurat. S’imagina un edifici funcional, “adequat al nombre d’espectadors i haurà de ser prou alt per permetre els canvis d’escenari“.

Canvis al moll d’Espanya

Aquest dilluns, el Port ha anuncuat que l’Imax s’enderrocarà de manera immediata, “més aviat que tard”, segons ha anunciat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet. I els antics cinemes del Maremagnum, també aniran a terra durant aquest any, tot i que en aquest cas dependrà de la reforma del centre comercial, que ha començar aquest 2022. Sigui com sigui, la transformació de la zona pren forma, i comportarà la desaparició d’aquests dos edificis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa