Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC envia a la justícia ordinària el recurs de l’Hermitage contra Colau
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat assumir el recurs dels promotors del museu Hermitage contra l’Ajuntament de Barcelona. L’alt tribunal considera que són els jutjats contenciosos-administratius de la ciutat el qui han de resoldre els conflictes entre els inversos i el consistori derivats del pla urbanístic del qual depèn la construcció de la franquícia del museu, que s’havia d’instal·lar a la Nova Bocana del Port de Barcelona.

La Sala Contenciosa-Administrativa del TSJC desestima així la pretensió dels promotors, que volien que fos directament l’alt tribunal qui resolgués el recurs que van interposar contra la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de vetar el projecte malgrat que s’havia aprovat al Consell d’Administració del Port. Els inversors han criticat durament el govern d’Ada Colau per fer valdre una “presumpta potestat de veto” per tombar uns acords que compleixen “escrupolosament” amb la legalitat vigent.

En el seu auto, el TSJC considera “inacceptable” la interpretació extensiva de la competència del tribunal en matèria urbanística, ja que això implicaria que la “impugnació de qualsevol acte administratiu dictat en aplicació d’un pla urbanístic” hauria de ser assumit per l’alt tribunal. De fet, els magistrats de la Sala Contenciosa-Administrativa recorden que han mantingut “invariablement” el mateix criteri des que va assumir en exclusiva la competència en temes urbanístics per ordre del CGPJ a finals de l’any passat.

El recurs de Colau, endavant

El TSJC sí que ha acceptat el recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra els acords del Port que atorgaven la concessió dels terrenys de la Nova Bocana a l’Hermitage. Era una mesura preventiva del consistori, que també esperava els recursos dels promotors del museu i del mateix port, però de moment no ha enviat senyals que estigui disposat a retirar-lo. El govern municipal va remetre un primer recurs al juliol, però el va haver de modificar perquè hi havia diversos defectes formals que van endarrerir la seva tramitació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa