Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El conflicte per l’Hermitage s’enreda amb una guerra de recursos creuats
  • CA

El conflicte pel possible aterratge d’una franquícia del Museu Hermitage a Barcelona s’ha enredat una mica més amb una guerra de recursos creuats que amenaça d’enquistar la situació per la falta d’acord entre les tres parts en joc. Els promotors del museu i el Port de Barcelona han presentat un recurs contra l’acord de la comissió de govern de l’Ajuntament que vetava el projecte de l’Hermitage a la Nova Bocana, mentre que el consistori ha respost amb un recurs contra el Consell d’Administració del Port que donava llum verda a la concessió.

“No és cap sorpresa”, ha reconegut la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, després d’una nova reunió del Consell d’Administració del Port. Sanz ha criticat el “canvi de rumb” del projecte, ja que el Port de Barcelona ha “retirat, a petició dels promotors, el requisit de presentar un protocol de col·laboració amb el Teatre del Liceu” com a condició per facilitar la seva arribada a la capital catalana. “Això demostra que potser no hi havia tants treballs previs com deien i era l’últim recurs de l’Hermitage per intentar salvar el projecte”, ha lamentat.

Tot i que el futur de la parcel·la on es vol aixecar l’Hermitage sembla més empantanegat que mai, Sanz ha celebrat que el nou president del Port de Barcelona, Damià Calvet, hagi mostrat la seva voluntat de “refer els ponts amb la ciutat per trobar un acord” i ha recordat que tots els recursos sempre es poden retirar en cas d’entesa. Sanz ha confiat a reconduir la relació amb el Port, ja que tenen moltes carpetes pendents més enllà de l’Hermitage, com l’Imax, el Maremàgnum, l’Institut de Nàutica o els tinglados.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa