Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port dona llum verda a l’Hermitage amb el rebuig de l’Ajuntament

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat la concessió administrativa que dona llum verda a l’arribada de l’Hermitage a la Nova Bocana. L’acord ha comptat amb el rebuig frontal de l’Ajuntament de Barcelona, que acusa el Port de “tirar pel dret” i portar a votació una proposta que, malgrat incorporar el Gran Teatre del Liceu, no està del tot definida i falten detalls per concretar.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha mostrat la seva “sorpresa” per la decisió del Consell d’Administració del Port, ja que l’Ajuntament havia demanat més temps per acabar d’estudiar el nou projecte. Sanz ha recordat que l’acord s’ha pres sense “un conveni urbanístic amb l’Ajuntament” i ha assegurat que estudiaran quines mesures legals poden emprendre per frenar el projecte.

Problema legal

A banda de l’Ajuntament de Barcelona, l’Advocacia de l’Estat i l’Ajuntament del Prat també han votat en contra de l’acord, segons ha explicat Sanz. Segons ella, l’Hermitage no ha de demanar res ara a l’Ajuntament, perquè no és l’autoritat patrimonial en aquesta matèria. “Respecte a aquest projecte nosaltres no farem un conveni amb el port, si hi hagués un projecte diferent podríem parlar, que és el que volíem fer, però han tirat pel dret”, s’ha queixat.

El govern municipal va comparèixer dimarts a la tarda per demanar al Port de Barcelona que es retirés el punt de l’ordre del dia a l’espera de conèixer més detalls de l’aliança entre el Liceu i l’Hermitage per crear un ‘hub’ cultural al front marítim. Sanz va comparèixer amb els tinents Jordi Martí i Laia Bonet. Segons ells, el punt que s’ha votat i aprovat finalment té un redactat que representa un “escenari antic”, d’una “proposta que ja no està sobre la taula”.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha estat especialment crítica amb la decisió del Port, a qui acusa de voler especular amb el front marítim. “Doncs, com temíem, la finestra d’oportunitat que havia insinuat el Port era una estratègia per vestir de cultura el projecte especulatiu de sempre“, ha piulat. “Cap novetat”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: odisea a maig 26, 2021 | 15:23
  odisea maig 26, 2021 | 15:23
  Vosotros no fuisteis los mas votados sois ocupas fuera,Barcelona no os necesita la estais destruyendo.Ayuntamiento mantero.
 2. Icona del comentari de: Ricard a maig 26, 2021 | 17:07
  Ricard maig 26, 2021 | 17:07
  L'Ajuntament ha tingut mesos per explicar les raons per les que li sembla que és un projecte "especulatiu". Ens ho pot explicar d'una vegada o seguirà el misteri? Per cert, l'hotel vela també és especulatiu?
 3. Icona del comentari de: Colau el tap deBarcelona a maig 26, 2021 | 17:52
  Colau el tap deBarcelona maig 26, 2021 | 17:52
  Colau FRACAS TOTAL, ATUR per tothom i ella, pel Chaleton. COMUNS DE MISERABLES RICATXOS. TOT ATURAT, Barcelona feta una merda i ella, no fa res ni deixa fer res. FORA JA, nefasta Colau de l'Atur
 4. Icona del comentari de: KA,KA,KOLAU a maig 26, 2021 | 17:55
  KA,KA,KOLAU maig 26, 2021 | 17:55
  L'unic que creix a Barcelona son els okupes i els drogates, els amigos de la Kolao.Kaos.Total
 5. Icona del comentari de: Ferran a maig 26, 2021 | 18:54
  Ferran maig 26, 2021 | 18:54
  Menos mal, la Colau que se meta el tapón donde pueda. No es su competencia y Barcelona lleva años esperando.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa