Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament veu amb bons ulls l’aliança Liceu-Hermitage però demana “temps”

L’aliança entre el Liceu i l’Hermitage per tirar endavant un projecte cultural al Port convenç l’Ajuntament de Barcelona. Els tinents d’alcaldia Janet Sanz, Laia Bonet i Joan Subirats han expressat que el govern municipal compra la unió entre el museu i el teatre barceloní per crear un hub cultural. “El més oportú seria que el consell d’administració del Port es retirés de l’ordre del dia l’atorgament de l’espai a l’Hermitage”, ha demanat Sanz, a qui s’han sumat Bonet i Subirats.

La posada en escena d’unió entre els dos socis –Sanz i Subirats per la banda dels comuns, Bonet pels socialistes– ha intentat pressionar el Port perquè ajorni la decisió per poder “analitzar” la proposta nova. “Fa 72 hores que hi hem tingut accés”, ha argumentat Sanz. En el mateix sentit, Bonet ha comentat que el consistori veu amb bons ulls la idea. “És un projecte que va en la bona línia”, ha celebrat.

Un dels elements que engresca més el govern Colau-Collboni, segons ha precisat Laia Bonet, és que “és una proposta que incorpora els actors que ja hi eren i que inclou equipaments de la ciutat”. Així, ha fet referència al fet que l’Hermitage segueix implicat i que s’hi han sumat equipaments de ciutat com el Liceu.

El Port de Barcelona va assenyalar que el nou espai funcionaria com un centre cultural “d’art total”, on conviurien diverses activitats i entitats de referència de la ciutat, des de representacions i programes expositius a d’altres relacionades amb l’art, la cultura, la recerca i la innovació.

Quant a la decisió que ha de prendre el Port sobre retirar o mantenir la votació, Sanz ha avisat que si segueix en peu “no es pot avançar”. “La proposta que passarà pel consell d’administració és antiga”, ha insistit.

Bonet ha posat en relleu que el projecte nou “va en la bona línia”, i ha admès que hi ha hagut un “enquistament”. El tinent d’alcaldia Joan Subirats ha ressaltat que fins ara la iniciativa es limitava a obrir “una franquícia” de l’Hermitage a la capital catalana.

El regidor de Ciutat Vella, recelós

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha remarcat que “sembla” que s’obre una “finestra d’oportunitat” per tenir un “projecte sòlid”. “No era difícil”, ha ironitzat. “Ara cal veure si és així”, ha advertit.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ferran a maig 25, 2021 | 18:23
  Ferran maig 25, 2021 | 18:23
  Tardará menos que la mesa de diálogo?
 2. Icona del comentari de: ciutadà a maig 25, 2021 | 18:44
  ciutadà maig 25, 2021 | 18:44
  Retirar una votació, és a dir"Democràcia a la española"
 3. Icona del comentari de: Angelblau a maig 25, 2021 | 19:39
  Angelblau maig 25, 2021 | 19:39
  Aquest Ajuntament de la Colau i els seus pamxitos es la rruina per Barcelona
 4. Icona del comentari de: Horaci a maig 25, 2021 | 19:55
  Horaci maig 25, 2021 | 19:55
  Definitivament se l'han envaïnada com no podia ser d'una altra manera. La nostra ciutat no podia quedar al marge de projectes amb una certa ambició. Deixant una ciutat amb uns paviments de cromo i colors de còmic com a herència només és signe d'impotència mental.
 5. Icona del comentari de: Gironí a maig 26, 2021 | 08:39
  Gironí maig 26, 2021 | 08:39
  Barcelonins: vau votar a la Colau,no?. Doncs ara us toca aguantar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa