Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els promotors de l’Hermitage porten l’Ajuntament als tribunals
  • CA

Els promotors de l’Hermitage han presentat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Barcelona. Ho fan després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi acceptat un altre recurs del consistori contra el Consell d’Administració del Port de Barcelona que va donar llum verda al projecte malgrat l’oposició de la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janez Sanz, representant del govern municipal a l’ens.

Segons critica el grup d’inversors que hi ha darrere la franquícia del museu, l’Ajuntament pretén fer valdre “una presumpta potestat de veto” per derogar de “manera arbitrària” el planejament urbanístic vigent. Tant la mateixa Sanz com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’han manifestat obertament en contra del projecte de l’Hermitage perquè consideren que es tracta d’un moviment purament comercial que no aportarà res a la ciutat, un plantejament que no comparteix el PSC, soci de govern a la capital catalana.

Render del futur Hermitage Barcelona / Toyo Ito & Associates, Architects

El president del consell de Museu Hermitage Barcelona, Ujo Pallarés, ha lamentat que després de 10 anys “d’esforç” i negociacions l’Ajuntament hagi decidit resoldre les diferències als tribunals. “És desconcertant que, després d’haver seguit i compliment escrupolosament amb tot el procediment i la legalitat, tant l’Autoritat Portuària com nosaltres ens trobem davant aquesta situació”, ha afegit.

Molts dubtes i una batalla legal

La setmana passada l’Ajuntament de Màlaga, que aspira a acollir el museu si finalment es descarta la capital catalana, ja va mostrar certs dubtes sobre el potencial del projecte. Segons la regidora malaguenya de Cultura, Noelia Losada, els promotors només estan disposats a dedicar un 23% de l’espai a sales d’exposició, mentre que la resta es dedicaria a fer restaurants, cafeteries i terrasses. “N’hi podem dir museu, però sembla una altra cosa”.

Els promotors de l’Hermitage, que encara tenen Barcelona com a objectiu, defensen que la concessió atorgada pel Port a finals de maig s’ha tramitat amb “total transparència i publicitat” després que el seu fos l’únic projecte que s’ha presentat per ocupar els terrenys, que són propietat del Port però estan subjectes al planejament urbanístic municipal. Consideren que el procés de tramitació s’ha complert de “manera escrupolosa” i recorden que quan acabi la concessió l’edifici serà llegat a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa