La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Màlaga, Noelia Losada, ha reconegut aquesta setmana que el projecte de l’Hermitage, que podria acabar a la ciutat andalusa si no fructifica l’aposta dels seus inversors per instal·lar-lo a Barcelona, genera força dubtes al govern municipal. Després d’analitzar la proposta que s’ha presentat a la capital catalana, Losada posat en dubte el potencial cultural de la pinacoteca.

“N’hi podem dir museu, però sembla una altra cosa”, ha assegurat a la premsa local. El projecte que presenten els promotors de l’Hermitage contempla construir un edifici en sol públic, però només estarien disposats a dedicar el 23% de l’espai a sales d’exposició, mentre que la resta es destinaria a restaurants, cafeteries, terrasses i sales de conferències. “Crec que perquè surti rendible deixen l’oferta museística a la mínima expressió“, sentencia.

La costa malaguenya, on es planteja la possiblitat d'ubicar l'Hermitage / Europa Press
La costa malaguenya, on es planteja la possiblitat d’ubicar l’Hermitage / Europa Press

Un pla B amb incògnites

Els promotors de l’Hermitage, que fa anys que negocien amb l’Ajuntament de Barcelona i han topat amb l’oposició frontal dels comuns, han començat a buscar un pla B per si finalment no aconsegueixen convèncer l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, de les bondats de la seva proposta. L’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre (PP), es va reunir amb els inversors, però a mesura que s’ha anat coneixent la lletra petita, el projecte ha començat a generar dubtes.

Això no vol dir que Màlaga descarti l’aterratge de la franquícia del museu a la ciutat, ja que l’Ajuntament veu amb bons ulls una inversió que podria arribar als 50 milions d’euros sense costar un cèntim al consistori, però la seva aposta és invertir en patrimoni propi de la ciutat. Losada també ha reconegut que els contactes amb els inversors han estat superficials. “Ni tan sols sabem les col·leccions que voldrien portar aquí”.

Guerra judicial a Barcelona

L’estira-i-arronsa entre els promotors del museu i l’Ajuntament de Barcelona ha acabat en una guerra judicial amb recursos creuats. Aquesta setmana s’ha sabut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit un recurs contenciós administratiu contra el Port per defensar els interessos de la ciutat, segons avança la Vanguardia. El consistori ha recorregut els acords del Consell d’Administració del Port del passat mes de maig, en el qual es va atorgar la concessió administrativa als promotors del museu amb el vot en contra de la representant de l’Ajuntament, la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 25, 2021 | 08:48
  ciutadà octubre 25, 2021 | 08:48
  La cosa està més que clara: ha d'anar a Madrid, sigui com sigui.
 2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 25, 2021 | 08:48
  ciutadà octubre 25, 2021 | 08:48
  La cosa està més que clara: ha d'anar a Madrid, sigui com sigui.
 3. Icona del comentari de: Laura a octubre 26, 2021 | 11:03
  Laura octubre 26, 2021 | 11:03
  La cosa està clara. No es pot construir en sòl públic un projecte que servirà per enriquir-se a nivell particular. Per molt bonic que sigui aquest "museu" no deixa de ser un negoci. Que busquin sòl a preu de mercat i que facin el que vulguin. A Málaga també ho han vist així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa