Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament reitera el seu ‘no’ a l’Hermitage i nega que sigui per ideologia

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha reiterat el ‘no’ del consistori al projecte de l’Hermitage. Sanz ha assegurat aquest dimecres que la negativa a l’arribada del museu no és “per un tema ideològic” i ha defensat que han ofert ubicacions alternatives als promotors del museu, a qui acusa de no voler canviar-lo per ajustar-se al que necessita la ciutat.

“Malauradament l’Hermitage no ha volgut canviar el projecte”, ha criticat Sanz, que segueix apostant instal·lar el museu en uns terrenys que no estiguin sotmesos als “condicionants” urbanístics de la Nova Bocana del Port. “La negativa no és per un tema ideològic, sinó de defensa del l’interès públic i de tirar endavant els millors projectes”, ha dit. Aquest dimarts els promotors de l’Hermitage van anunciar que han presentat un recurs contra el ‘veto’ de l’Ajuntament i van lamentar que el govern municipal hagi optat per judicialitzar el conflicte després de 10 anys de negociacions.

Render del futur Hermitage Barcelona / Toyo Ito & Associates, Architects

Recursos creuats

Sanz ha insistit que l’Ajuntament –que també ha presentat un recurs contra el Consell d’Administració que va aprovar la concessió per instal·lar el museu al Port malgrat l’oposició del govern municipal– està “disposat” a acollir “projectes bons per a la ciutat” i ha recordat que la regidora de Cultura de Màlaga (Cs), gens “sospitosa” de coincidir amb les idees polítiques dels comuns, també ha mostrat dubtes amb el potencial cultural del projecte. “L’element central és si té valor cultural per a la ciutat o no”, ha afegit Sanz.

Els promotors del projecte critiquen l’Ajuntament s’escuda en una “presumpta potestat de veto” per anar de “manera arbitrària” contra la concessió atorgada pel Port de Barcelona. El president del consell de Museu Hermitage Barcelona, Ujo Pallarés, considera “desconcertant” l’actitud del govern municipal, ja que considera que tot el procés d’adjudicació s’ha fet amb  “total transparència i publicitat” i seguint “escrupolosament” la normativa. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: tangen67 a octubre 27, 2021 | 16:52
  tangen67 octubre 27, 2021 | 16:52
  Aquesta pobre noia parla amb la impunitat que ho fa perque som victimes d'un sistema electoral poc adient i poc representatiu del desig dels ciutadans. Per quan la segona volta en les eleccions municipals? Cal desempoderar als politics, pel be de la democracia i per preservar el be comu. Els torrats/ades a la torradora, no al poder.
 2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 27, 2021 | 18:57
  Tripartit no, gràcies octubre 27, 2021 | 18:57
  L'interès públic màxim i primeríssim per Barcelona és fotre fora d'una vegada de l'ajuntament tota la trepa de la Comuna Pudenta i els seus socis del psc's. Mentre no ens els traiem de sobre, no aixecarem el cap
  • Icona del comentari de: antonio aunos prio a octubre 28, 2021 | 13:59
   antonio aunos prio octubre 28, 2021 | 13:59
   Jo visc a un poble molt petit de Tarragona, donat que avui en dia tambe tenim Internet, puc llegir els diaris i el que convingui, pero dit això i donat que visc a 100 km .de Barcelona, a Barcelona o teniu cru ama aqueta colla de inaceptable/incompetens que teniu a L' Ajuntament, no volen els creuers, no volen L'Ermitage, aqueta carallot de Janet va dir un dia que no volien fabriques de cotxes, i al cap de pocs dies la Nisan va dir que fotia el camp, que explique amb que pensa donar feina i crear riquesa per totom ?????? por ser el que volen son ocupes, xorisos, que sen en foten dels mosos, de la Guàrdia municipal etc, no vegis el pla que teniu ¡¡¡¡¡¡¡¡¡ teniu mala pesa al teler
 3. Icona del comentari de: Joan de Sant Andreu a octubre 27, 2021 | 19:26
  Joan de Sant Andreu octubre 27, 2021 | 19:26
  Malhauradament Barcelona amb els Comuns a l Ajuntament torna als Temps de l Edat Mitjana on la Cultura es despreciava i perseguía.
 4. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 27, 2021 | 19:29
  Amb els comuns no podem octubre 27, 2021 | 19:29
  La sanz aquesta, i evidentment la frau kolau, estan destrossant Barcelona
 5. Icona del comentari de: Tano a octubre 27, 2021 | 20:40
  Tano octubre 27, 2021 | 20:40
  La Colau i tota la seva tropa, deixaran Barcelona fora del mapa.
 6. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 27, 2021 | 21:27
  FRAN BCN octubre 27, 2021 | 21:27
  No es pot.governar amb sectarisme i ideologia i amb menys els.COMUNistes.....misèria, decadència i brutícia...
  • Icona del comentari de: Albert Berrio a octubre 28, 2021 | 08:55
   Albert Berrio octubre 28, 2021 | 08:55
   Ep! Jo sóc comunista i estic tant en desacord amb la Colau i l'Albiach com ho puguis estar tu.
 7. Icona del comentari de: Destructores de la ciutat a octubre 27, 2021 | 21:58
  Destructores de la ciutat octubre 27, 2021 | 21:58
  L'alcalde de Madrid , per desgràcia nostra, té tota la raó:Barcelona no viu, no té cap il.lusió, no veu cap futur. Colau I Janet , us van pagar la propagzanda electoral per tal que destrossezsiu la ciutat I a fe que hi poseu ganes.
 8. Icona del comentari de: EldeGràcia a octubre 28, 2021 | 07:07
  EldeGràcia octubre 28, 2021 | 07:07
  Aquesta pijeta de les ulleres és una altra com la Colau. No ha donat un pal a l'aigua en sa vida i s'ha dedicat a viure dels diners públics endollada dins la maquinària d'ICV, que és d'on ve actualment el personal que forma el partit (als més pròxims a Podemos els van fotre fora durant la primera legislatura que van aconseguir)
 9. Icona del comentari de: Encara bo que no s'ha votat Comuns per a les eleccions catalanes, ja no en quedaria res de Catalunya a octubre 28, 2021 | 09:23
  Encara bo que no s'ha votat Comuns per a les eleccions catalanes, ja no en quedaria res de Catalunya octubre 28, 2021 | 09:23
  Deuen preferir un top manta en el solar de l'Hermitage, l'importador xinés ja es deu estar fregant les mans. O uns pisos per a okupes o acollits, o un hort urbà, o ...
 10. Icona del comentari de: Josep a octubre 28, 2021 | 13:03
  Josep octubre 28, 2021 | 13:03
  els comunistes a la forca
 11. Icona del comentari de: JordiP a octubre 28, 2021 | 16:27
  JordiP octubre 28, 2021 | 16:27
  Aquesta mossa té el mateix coneixement de la museística, el art i la societat moderna que tenia el pobre Floquet de Neu. Per a ella, el transport és un carro ple de naps i cols, el carrer és peron passen els carros aquests i el esport nacional és el "tiropedraalacabra". Com voleu que pugui acceptar dedicar algun recurs a un museu tan poc baturro com és el Hermitage? Si, al menys en comptes de "Hermitage" es digués "Riau, riau" ... Total: al final, les meves primes de Madrit (i els seus marits) tindràn raó quan diuen que "Barcelona s'ha tornat una ciutat provinciana"!
 12. Icona del comentari de: JordiP a octubre 28, 2021 | 16:36
  JordiP octubre 28, 2021 | 16:36
  Per exemple: avui he tingut de travessar Barcelona dos cops per fer unes gestions complexes i enrevesades. Carrer Aragó: parat. Carrer Provença: Start-Stop. Carrer Calàbria: psé, psé. Carrer València: un kolossal aparcament. Carrer Consell de Cent: fila india/ quatre semàfors per passar una mançana. Totes les zones "grogues" ocupades per furgonetes de repartiment. L'Ajuntamtent està matant l'Eixample. La vida comercial s'acaba per anòxia i paràlisi. La contaminaciö? Pels núvols, és clar. Milers de cotxes i furgonetes al ralentí i primera, para i arrenca, tot el dia. Al més mínim senyal de recuperació, ja tenim armada la congestió que es va propagant per tota la ciutat. I això no ho saben veure des de la Pça. St. Jaume???? Creuen, de veritat, que el problema de Barcelona s'arreglarà estrangulant la el trànsit, creant supermançanes-tap i eliminant places d'aparcament???
 13. Icona del comentari de: JordiP a octubre 28, 2021 | 16:40
  JordiP octubre 28, 2021 | 16:40
  No, "no és per ideologia", no. És per cazurreria, provincianisme i belicositat contra l'educació, els bons costums i la "classe alta". Perquè poder visitar colleccions de l'Hermitage és un vici dels ciutadans de Pedralbes, ho sabiau? Déu meu, quina incultura! Ella diria "escultura", segurament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa