El primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, es desmarca de la decisió de l’Ajuntament de Barcelona, del qual ell mateix en forma part, i mostra el seu suport als promotors de l’Hermitage. Collboni ha marcat perfil propi a través d’una carta enviada als responsables del museu el passat 20 d’octubre.

“En diverses ocasions he pogut manifestar el meu suport al projecte, però crec convenient reiterar-lo per escrit de la manera més precisa possible, amb l’objectiu de contribuir, en la mesura del possible, al fet que vostès mantinguin la il·lusió que fins ara han tingut per poder desenvolupar-lo [l’Hermitage] en el futur a la nostra ciutat”. Aquest ha estat l’aclariment que ha volgut fer Collboni, en condició de “president del grup socialista”, segons ha avançat La Vanguardia. De totes maneres, admet que formar part del govern municipal l’obliguen a “defensar els interessos municipals en qualsevol litigi administratiu o jurídic”.

No és per un tema “ideològic”, diu l’Ajuntament

El passat dimecres l’Ajuntament ja va reiterar el seu ‘no’ al projecte museístic. No per un tema ideològic, sinó per una qüestió d’ubicació, ha sostingut la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. El que pretén el consistori, com a mínim els comuns, és que el museu plantegi altres espais alternatius.

El resultat de tot plegat és una disputa que ara ja és als tribunals. Per una banda, l’Ajuntament ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), contra la decisió del Consell d’Administració del Port de Barcelona, que ha donat llum verda al projecte. Un recurs, per cert, que ha estat acceptat per aquest tribunal.

D’altra banda, l’Hermitage ha respost amb un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament, com a resposta al procés de judicialització iniciat pel mateix consistori.

Mentrestant, l’Ajuntament de Màlaga s’ha posicionat a favor d’acollir el museu, després d’una reunió amb els promotors de l’icònic museu de Sant Petersburg. De fet, s’han començat a pensar les primeres ubicacions on es podria construir l’edifici.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a juliol 13, 2022 | 15:59
    Barceloní. juliol 13, 2022 | 15:59
    Comèdia i res més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa