Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament celebra que el Liceu vulgui instal·lar-se a l’Imax Port Vell
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha avalat la proposta del Liceu d’instal·lar-se a l’espai on hi ha l’antic cinema Imax al Port Vell, tancat l’any 2014 i en estat de degradació. L’alcaldessa Ada Colau, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a TV3 que l’Ajuntament facilitarà i ajudarà en tot allò que pugui perquè el Liceu obri una segona seu a l’espai de l’Imax del Port de Barcelona

El suport de l’alcaldessa en aquest cas es contraposa al seu rebuig al projecte de la sucursal del museu Hermitage a la nova bocana del port, que els comuns rebutgen i, en canvi, els seus socis del PSC sí que han defensat. Colau ha afirmat que l’Hermitage -amb qui el Liceu va teixir una aliança per consolidar un espai cultural a la Nova Bocana del Port- “no tenia prou valor“, ha reivindicat que el Liceu té molt més potencial, en les paraules, i considera que el Port pot ser una molt bona ubicació per al teatre líric, informa Europa Press.

Abans que Colau s’hi pronunciés, el vistiplau del consistori l’havia verbalitzat Jordi Martí, regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. “Celebrem l’aposta del Liceu per un nou equipament cultural a l’IMAX”, ha dit. “Sempre hem defensat que els projectes per dinamitzar la ciutat estiguin arrelats al territori”, ha afegit.

Aquest dimecres la comissió executiva del Liceu, on hi ha representades les administracions que el conformen (Ajuntament de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el ministeri de Cultura i la Diputació de Barcelona), ha avalat aquest dimecres realitzar estudis tècnics i econòmics per analitzar la viabilitat del projecte, que porta per nom Liceu Mar, segons ha avançat el diari ARA.

Aquesta és el segon espai que estudia el Liceu, després que naufragués el projecte d’instal·lar-se a l’HermitageEl projecte, sigui on sigui, pretén dedicar-se a projectes més experimentals i contemporanis. El nou edifici, que esdevindria segona seu del Gran Teatre del Liceu, és un eix estratègic que el teatre fa temps que estudia, segons han detallat en un comunicat, recollit per l’Agència Catalana de Notícies (ACN). El nou espai pretén ser un polivalent i dinamitzador de la ciutat de Barcelona. Els propers mesos haurien de servir per analitzar la viabilitat del projecte.

Entre els objectius ja esmentats pel Teatre, aquestes instal·lacions permetrien complementar l’activitat educativa i d’El Petit Liceu del mateix teatre, fixar una temporada estable de dansa i comptar, a més, amb una seu per un Centre d’Òpera de Nova Creació, un ens que impulsaria la nova òpera des de tots els seus àmbits: composició, dramatúrgia, direcció d’escena, etc. Aquesta iniciativa també permetria al Liceu el treball en xarxa amb professionals i agents escenicomusicals de la ciutat i del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa