Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els promotors de l’Hermitage reiteren la seva aposta per sumar el Liceu al projecte
  • CA

Els promotors del museu Hermitage Barcelona han criticat durament la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, i acusen l’Ajuntament de “deslegitimar el projecte restant valor a l’oferta cultural que la institució podria fer arribar a la ciutat”. En un comunicat publicat aquest dilluns, els impulsors del museu asseguren que, a més de “comptar amb excel·lents col·leccions d’art mai vistes a Barcelona” que facilitaria la seu central del museu a Sant Petersburg, el projecte sempre ha buscat la “màxima complicitat amb creadors i artistes locals”.

De fet, els empresaris asseguren que ha viscut amb “astorament” la campanya de desprestigi engegada per l’Ajuntament i que, contràriament al que va dir Janet Sanz després de l’últim Consell d’Administració del Port de Barcelona, han acollit amb “entusiasme” la possibilitat d’ampliar el seu projecte amb l’arribada del Gran Teatre del Liceu. Segons els promotors de l’Hermitage, el teatre vol ubicar a la nova bocana una sala d’espectacles amb capacitat per a 900 persones i un espai d’assaig de màxima qualitat.

Més complicitat municipal

“Tancar un projecte de mutu interès és perfectament possible si l’Ajuntament ho facilita oferint una major flexibilitat en els espais disponibles”, recorden. Les necessitats del teatre requereixen de la complicitat del Port, que ja s’hi ha mostrat a favor, i del govern municipal, que malgrat les divisions internes entre comuns i socialistes sempre s’ha mostrat més partidari de modificar el projecte. “Hem de recordar que ja s’han fet treballs tècnics que han estat avalats pels serveis tècnics del Liceu i que únicament no s’ha pogut signar per pressions realitzades per tercers”.

Davant la guerra de recursos que s’ha obert entre l’Hermitage, el Port i l’Ajuntament, els impulsors del museu reiteren que no volen judicialitzar el procés i que cada cada vegada que se’ls ha requerit han modificat el projecte “amb les necessitats i suggeriments rebuts”. Consideren que l’Ajuntament s’ha atorgat un dret de veto que no li correspon i que el Port de Barcelona, titular de la parcel·la, els va adjudicar la concessió després de complir “tots els requeriments legals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa