Intent d’atropellament d’una moto i batussa al tall de la Meridiana

Un motorista ha volgut travessar la massa de manifestants i ha arribat a les mans amb membres de la protesta

Nou intent d’atropellament i enfrontament amb els manifestants al tall de la Meridiana. Un motorista que estava al costat de la vorera amb el motor en marxa ha volgut arrencar i travessar la massa de manifestants quan ha començat el tall. Ha estat a punt d’atropellar participants en la protesta, segons els testimonis, i això ha indignat els manifestants, amb algun dels quals s’ha encarat i ha arribat a esbatussar-se. Hi ha hagut cops, empentes, crits i molts nervis. Els Mossos d’Esquadra han enviat ràpidament diversos furgons de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que sol fer tasques d’antiavalots i contenció, i han fet un cordó per evitar nous incidents.

“Ha estat provocant, amb el motor en marxa, accelerant però sense marxar. I quan hem fet el tall llavors ha volgut passar conduint la moto, quan tothom sap que els motoristes que volen passar amb la moto aturada i arrossegant-la a peu els deixem passar sempre”, es queixava una manifestant que ha presenciat els fets al TOT Barcelona. El vídeo, difós per Meridiana Resisteix, mostra la batussa posterior a l’intent d’atropellament, ja que no es va arribar a temps de gravar l’inici de la seqüència.

Un cop passat l’incident, la protesta ha continuat amb normalitat, això sí, encerclada per agents de l’ARRO durant una mitja hora fins que els ànims han estat calmats del tot. Després, aquests agents han marxat i els ‘meridians’ han engegat la música, amb cançons reivindicatives –avui sonava La Trinca– com fan sovint.

Paral·lelament, a unes travessies de distància, la protesta ultra contra el tall, que suposadament es feia els dia 10, 20 i 30 de cada mes, no s’ha fet aquest dilluns, dia 10 de febrer. Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha acudit al punt on comença, davant de la parada de metro de Sagrera, però cap manifestant del grups feixistes convocants s’hi ha presentat. L’última vegada, el 30 de gener, van agredir una vianant que els va dir “fatxes”.

Més informació

Nou comentari