Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Govern Colau i Maragall pacten 83 inversions de barri immediates
  • CA

El govern municipal Colau-Collboni i el grup d’ERC han presentat aquest dimarts la concreció dels 30 milions d’euros per a obres als barris que van acordar al desembre durant les negociacions del pressupost 2021. Es tracta d’un paquet de 83 inversions de proximitat per executar aquest mateix any en curs, molt variades en dimensió i tipus.

La llista inclou espais molt reivindicats pel veïnat i transformacions encallades durant anys, com l’Hivernacle de la Ciutadella, Can 60 al Raval, la Torre del Fang de la Sagrera, Can Valent a Porta i una desena de carrils bici. En la majoria dels casos, però, és una primera partida per iniciar les millores i caldrà que els pressupostos dels propers anys inclogui també partides per seguir endavant amb cada actuació. Segons l’alcaldessa Ada Colau, el compromís municipal és donar-hi continuïtat. Un cas clar és el degradat Hivernacle, que rep ara 400.000 euros perquè BIMSA finalitzi la paperassa d’una intervenció que requereix en total més de dos milions d’euros.

També hi ha inclosos projectes concrets que sí que comencen i acaben amb l’actual inversió. Tres exemples són posar un semàfor en una conflictiva cruïlla de Numància (70.000 euros), rehabilitar per fi la masia de Can Valent (825.000 euros) i 1,6 milions d’euros per comprar baixos comercials buits a Sants-Montjuïc. Entre les obres que han quedat fora del llistat n’hi ha una de molt significativa, la Rambla, que no té calendari. Cada districte rep almenys dos milions d’euros però el repartiment no és homogeni.

Colau, Collboni i Maragall presenten un acord d’inversions de barri / ERC

Colau ha celebrat el pacte a tres bandes per concretar una llista tan llarga de petits projectes i n’ha atribuït gran part del mèrit als consellers de districte de BComú, PSC i ERC que són qui més coneix de prop les reivindicacions dels barris. També ha defensat que en un moment de “malestar social”, en referència a la crisi econòmica i els disturbis, “cal potenciar la política de proximitat i útil per a la vida quotidiana” de la ciutadania. 

Ernest Maragall (ERC) ha anat més enllà de l’acord en sí i ha defensat la necessitat de descentralitzar les decisions polítiques sobre inversió a Barcelona amb districtes que tinguin “veu i vot”. Així, ha equiparat els 10 districtes de la capital i els municipis metropolitans: “L’AMB no són 36 ciutats, sinó 45”. 

El primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) ha presumit de voluntat del govern d’assolir “pactes amplis! i ha confiat que n’hi haurà més: “Volem que sigui un segell identificatiu que duri tot el mandat”. Tot i que sense explicitar-ho, ha fet servir la foto amb ERC com a mirall per eventuals tripartits fora de Barcelona: “Els acords a l’Ajuntament són petites gotes d’aire fresc per a la política actual”. El cap dels republicans, però, ràpidament li ha parat els peus en ser preguntat per la premsa sobre la investidura de Salvador Illa a la Generalitat: “No hi ha un acord possible del que vostè planteja per al govern de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa