Dirigents històrics d’ERC han qüestionat la veracitat del sondeig electoral que inclou l’últim baròmetre de l’Ajuntament de Barcelona, que el govern municipal ha revelat aquest matí i que augura que, si les eleccions municipals fossin ara, els comuns s’imposarien per cinc punts porcentuals de diferència als republicans. Dos exconsellers dels governs tripartits de Catalunya, Josep Huguet i Anna Simó, han fet palès a Twitter que no es creuen que l’alcaldessa Ada Colau hagi passa per davant en intenció de vot a Ernest Maragall, gunyandor dels comicis de 2019.

Tots dos exconsellers han sigut prou explícits per evidenciar les seves suspicàcies sobre l’enquesta del segon baròmetre de 2021, que el consistori sempre publica just abans d’acabar l’any. “L’únic que aproven els enquestats és Ernest Maragall i no guanyaria les eleccions? No ho sé, Joe…”, ha ironitzat Simó, exconsellera de Benestar i Família entre 2003 i 2006 i membre de la mesa del Parlament en la legislatura de l’1-O.

Huguet ha reaccionat al comentari de Simó escrivint una sola paraula, prou rotunda per expressar la seva opinió, inequívoca. Tongo“, ha escrit Huguet, en castellà, per manifestar que pensa que el sondeig és un frau.

Les reaccions dels grups municipals

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament ha eludit pronunciar-se sobre l’eventual victòria electoral que Colau podria aconseguir, d’acord a l’enquesta de l’Ajuntament. Els republicans han preferit remarcar que el govern municipal obté la “pitjor valoració en 30 anys” i que Colau suspèn obtenint una valoració de 4,7 punts, “la més baixa que ha tingut mai”, ha subratllat la regidora Elisenda Alemany.

Alhora, Alemany ha destacat que Maragall és l’únic líder polític de l’Ajuntament que mereix més d’un cinc a parer dels entrevistats. Per a la republicana, els resultats confirmen que es tracta d'”un mandat perdut”.

Altres partits també han analitzat els resultats. La líder de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha considerat que el baròmetre reflecteix que “la imatge de Barcelona ha empitjorat amb Colau i el PSC” al capdavant del govern local i reclama mesures per corregir deficiències dues preocupacions que els entrevistats recalquen, la inseguretat i la brutícia.

Per la seva banda, la presidenta del grup de Junts, Elsa Artadi, ha fet èmfasi en el fet que la nota que els enquestats atorguen a l’alcaldessa “segueix en caiguda lliure” i s’ha referit a la inseguretat, la brutícia i la mobilitat com “els tres grans fracassos de les polítiques de comuns i socialistes”. El popular Josep Bou ha jutjat que l’enquesta prova que l’executiu municipal “ha fracassat rotundament” al no revertir la impressió que la delinqüència és el principal problema de Barcelona.

Comentaris

    Ricard Desembre 27, 2021 | 17:51
    Aquest sondeig és estrany per vàries raons: 1. Com sempre no hi ha estimació de vot, sinó només la intenció directa de vot (aporta informació parcial doncs). 2. Augmenta significativament l'opinió que l'equip de govern ho fa malament o molt malament respecte a l'edició anterior, i tot i així són la primera i tercera forces polítiques en intenció directa de vot. 3. El candidat d'ERC és l'únic que aprova, i en canvi ERC no té la major intenció directa de vot. 4. Les intencions directes de vot tenen una gran oscil.lació, edició rere edició. En resum el sondatge ofereix moltes més incerteses que certeses.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu dels líders dels partis del govern municipal, Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC) / Pau Venteo (Europa Press)

La meitat dels barcelonins suspenen la gestió del bipartit Colau-Collboni

Els barcelonins castiguen encara més la gestió de l'Estat i de la Generalitat en el baròmetre municipal
Retrat de João França, periodista que ha seguit durant 12 anys el moviment pel dret a l'habitatge i ha escrit 'La PAH, manual de uso' / Jordi Play

João França: “Només veiem la pobresa dels altres”

El periodista ha seguit la PAH durant 12 anys i explica el seu modus operandi al llibre 'La PAH, manual de uso'