Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La meitat dels barcelonins suspenen la gestió del bipartit Colau-Collboni

El 49,4% dels barcelonins consideren molt dolenta o dolenta la gestió del govern municipal, liderat pel bipartit Comuns-PSC i amb Ada Colau i Jaume Collboni al capdavant. De fet, segons el baròmetre presentat aquest dilluns, tots dos líders també suspenen en valoració com a polítics.

L’enquesta també assenyala que l’11,3% dels enquestats -una mostra de 800 persones preguntades entre el 22 de novembre i l’1 de desembre- consideren que el govern municipal fa una gestió normal, i el 37,4% la titllen de bona o molt bona. Clarament, un empitjorament dels resultats del darrer baròmetre, en què un 44% dels enquestats consideraven que la gestió municipal era bona o molt bona, mentre que només per a un 39,2% era dolenta o molt dolenta. Aleshores, la gestió municipal apareixia com el segon problema de la ciutat, només per darrere de la inseguretat, i amb un 8,4% de les respostes.

En la presentació del baròmetre Jordi Martí ha atribuït aquest increment de percepció negativa al context general de crisi generada per la Covid-19, que també ha tingut efectes en la valoració de la Generalitat, que els barcelonins suspenen en un 48,8%, i la de l’Estat, que lidera el descontentament dels ciutadans amb un 51,7%.

Sorpasso del partit d’Ada Colau

Amb tot, les males valoracions perjudiquen més el PSC que no pas Barcelona en Comú, que de fet, fa el sorpasso a ERC de forma molt clara.

Per primera vegada en els darrers anys, es trenca l’empat tècnic entre ERC i Barcelona en Comú i el partit d’Ada Colau guanyaria avui les eleccions amb una intenció de vot directe del 14,8%, quatre punts i mig per sobre d’ERC que obté un 10,2% i amb el  PSC en tercer lloc, amb un 7,4% i deixant-se pel camí dos punts.

En el sondeig de l’estiu, ERC havia aconseguit desfer l’empat tècnic que va assolir amb BComú a les eleccions municipals del 2019 i apareixia com a primera força en solitari amb una intenció directa de vot del 13,8%, mentre que els Comuns arribaven al 12,3%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa