Per primera vegada en els darrers anys, es trenca l’empat tècnic entre ERC i Barcelona en Comú i el partit d’Ada Colau guanyaria avui les eleccions amb una intenció de vot directe del 14,8%, quatre punts i mig per sobre d’ERC que obté un 10,2% i amb el  PSC en tercer lloc, amb un 7,4% i deixant-se pel camí dos punts.

En el sondeig de l’estiu, ERC havia aconseguit desfer l’empat tècnic que va assolir amb BComú a les eleccions municipals del 2019 i apareixia com a primera força en solitari amb una intenció directa de vot del 13,8%, mentre que els Comuns arribaven al 12,3%.

“Les forces d’esquerres continuen encapçalant el rànquing, això sí, amb una diferència clara i indiscutible de Barcelona en Comú, que treu gairebé cinc punts a ERC”, ha anunciat el regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, en la presentació dels resultats del Baròmetre semestral de Barcelona, de fet, el penúltim d’aquest mandat. “Clarament, avui els Comuns guanyarien les eleccions liderades per Ada Colau”, ha puntualitzat Martí, que creu que “aquesta és la dada més rellevant del baròmetre”, en ser preguntat sobre el fet que el líder d’ERC tingui més bona valoració que l’alcaldessa, que torna a prerdre puntuació.

L’enquesta es va fer entre el 22 de novembre i l’1 de desembre, just quan es va acordar al Parlament un acord de pressupostos entre ERC i els Comuns, un fet que va obligaar Maragall a recular amb el seu no als pressupostos municipals. Però Martí no creu que aquest sigui “un fet rellevant”, sinó “que la ciutadania dona un aval majoritari a la gestió de la ciutat”. De fet, Martí ha remarcat que “els tres patits que donen suport a la transformació de la ciutat són els guanyadors d’aquest baròmetre, són dades objectives”,

Junts per Catalunya registra en aquesta onada una pèrdua substancial d’intenció de vot i passa del 7,2% al 3,6%, tornant, això sí, als percentatges de tot just fa un any. També baixa la CUP, que amb l’actual 2,6% no entraria al consistori, mentre que a l’estiu obtenia un 4,2% i podria entrar. Vox augmenta lentament i obté un 1,2%, proper a l’1% de Ciutadans i a l’1,8% del PP.

Pel que fa a les valoracions dels líders municipals, Ernest Maragall es manté com el líder més ben valorat i l’únic que aprova, amb un 5,2. Jaume Collboni es manté en el 4,7. Eva Parera s’estrena amb un 4,5. Elsa Artadi treu un 4,4 i l’alcaldessa, Ada Colau, obté un 4,2. Els enquestats puntuen amb un 4 Mari Luz Guilarte i Josep Bou registra la pitjor nota d’entre tots els líders municipals amb un 3,1. Cal esmentar el baix grau de coneixement d’Eva Parera i Mari Luz Guilarte entr els enquestats.

En el sondeig de l’estiu, ERC va aconseguir desfer l’empat tècnic que va assolir amb BComú a les eleccions municipals del 2019 i, si es tornés a les urnes, ara mateix els republicans serien la primera força en solitari amb una intenció directa de vot del 13,8%. El PSC retallava aleshores les distàncies amb els comuns, però encara es mantenia a certa distància. El partit d’Ada Colau seria segona força amb un 12,3% d’intenció de vot, mentre que Jaume Collboni es quedaria amb un 9,6%.

Comentaris

  Pere LLimonera i Citronell Desembre 27, 2021 | 11:36
  Pues no está claro cual de los dos es peor... Mare de Deu...
  j Desembre 27, 2021 | 13:55
  Increible Quanta gent que vota pel que voldria no per lo que és.
  Som rucs però no tant Desembre 27, 2021 | 14:13
  Ha començat la campanya electoral. Hom cuina els resultats d'una enquesta a gust de qui la paga, en aquest cas del propi ajuntament. Saben que els electors ens deixem portar per qui té el poder. No pot ser que no la vulguin, que trobin que Barceloca ha perdut molt... I la votin... som rucs però no tant
  Ricard Desembre 27, 2021 | 15:09
  Aquest sondeig és estrany per vàries raons: 1. Com sempre no hi ha estimació de vot, sinó només la intenció directa de vot (aporta informació parcial doncs). 2. Augmenta significativament l'opinió que l'equip de govern ho fa malament o molt malament respecte a l'edició anterior, i tot i així són la primera i tercera forces polítiques en intenció directa de vot. 3. El candidat d'ERC és l'únic que aprova, i en canvi ERC no té la major intenció directa de vot. 4. Les intencions directes de vot tenen una gran oscil.lació, edició rere edició. En resum el sondatge ofereix moltes més incerteses que certeses.
  Joan de Sant Andreu Desembre 27, 2021 | 15:22
  Si després de la destrossa que están fent, els Comuns continúen, haurem d aixecar una nova Barcelona en altre indret; l actual quedarà soterrada com si hagués estat l epicentre d una catastrofe.

Nou comentari