ERC reclama que s’aturi la subhasta del front marítim perquè té “defectes legals”

El grup municipal denuncia que falta incloure una compensació de 25 milions per la inversió municipal a la zona

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat que s’aturi immediatament la subhasta de 26 locals del front marítim de la Barceloneta i la Vila Olímpica perquè hi ha “un defecte legal” a la licitació que promou l’Estat espanyol, que ha posat un preu de sortida de 70 milions. El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, ha denunciat que en aquest import “no s’han inclòs les despeses de construcció, manteniment i inversió municipals associades als lots subhastats”, una xifra que s’hauria de retornar al consistori i que pot pujar fins a 25 milions.

“Aquests costos haurien de ser a la licitació perquè la subhasta compleixi tots els requisits legals i econòmics”, ha dit Coronas, que considera que el simple fet de no incloure aquesta partida ja és un motiu jurídic suficient per reclamar que s’aturi la subhasta. Aquest dimarts els veïns de la zona van exigir al govern municipal que aturi la subhasta perquè suposa una “privatització de la façana litoral” i la pèrdua de qualsevol “capacitat per intervenir en aquests espais”, segons va denunciar el president de l’associació de veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró.

En declaracions al TOT Barcelona, el regidor de Presidència Jordi Martí assegura que l’Ajuntament “no ha fet cap manteniment d’allò que es ven, que és l’interior dels locals”. Ho compara amb “una botiga al passeig de Gràcia, per exemple”: el local és privat i pot canviar de mans, però l’entorn és espai públic i s’hi fa manteniment públic.

Encara hi ha temps

El portaveu d’ERC ha reconegut que els tempos juguen en contra de l’Ajuntament, però ha demanat un últim esforç al govern municipal. “Hi ha poc temps, però es pot fer. Anem més enllà de la decisió política, amb arguments jurídics”, ha insistit. Coronas també ha lamentat la “connivència i fins i tot la submissió del govern municipal” en relació al govern de l’Estat en aquesta qüestió, ja que finalment ha prevalgut la voluntat del govern espanyol en una operació que té un clar afany recaptatori.

Les associacions de veïns de la Barceloneta i la Vila Olímpica ja van alertar que es tracta d’una operació purament “especulativa” que es podria confirmar amb els rumors que circulen sobre un fons d’inversió “molt interessat en adquirir la majoria dels lots”, segons ha explicat Coronas. “És important que l’Ajuntament intercedeixi i esbrini si aquesta informació és certa”. Aquest dimecres és l’últim dia per presentar ofertes i, si no hi ha res que ho aturi, la subhasta es produirà el 19 d’octubre.

Més informació

Nou comentari