ERC pressiona el govern Colau perquè eviti la subhasta dels locals del front marítim

Són propietat de l'Estat després que s'hagi extingit la concessió i sortiran a concurs a l'octubre

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona reclamarà al Govern municipal a la comissió d’Ecologia i Urbanisme de dilluns que ve que actuï “immediatament per evitar que la subhasta dels locals d’oci nocturn del front marítim, prevista per al 19 d’octubre, es faci efectiva “. El regidor republicà Jordi Coronas ha recordat que la ciutat té un Pla Estratègic de Litoral, aprovat en el mandat anterior, així que la seva formació “no entén per què el govern municipal es posa de perfil i no evita aquesta subhasta per part de l’Estat”. Els 26 locals que sortiran a concurs no inclouen les discoteques de davant de la platja de Somorrostro, que van aconseguir un indult de l’executiu estatal.

En la comissió de Presidència, que tindrà lloc dimarts, els republicans també proposaran recuperar el Foment de Ciutat Vella perquè es dediqui “exclusivament” a treballar per a la millora de les condicions de districte, ja que consideren que no es pot endarrerir més, ha afirmat Coronas. A més, presentaran una proposició a la comissió d’Economia i Hisenda per demanar al govern Colau que torni la taxa municipal de residus aplicada per als mesos de maig i juny, “ja que es va acordar que es merités a partir de l’1 de juliol”.

També reclamaran una compareixença a l’executiu local perquè expliqui l’ús del pressupost general del consistori per al 2020 i, en la comissió de Drets Socials, faran una pregunta per demanar un informe sobre l’impacte del tancament de prostíbuls.

Més informació

Nou comentari