ERC demana a Colau que reactivi obres aturades “sense justificació” durant el confinament

Els republicans presenten les seves condicions per aprovar la modificació de pressupost

El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat al govern municipal d’Ada Colau que reactivi les obres als districtes que es van aturar “sense justificació” durant el confinament pel coronavirus. Els republicans han presentat les seves al·legacions a la modificació del pressupost del 2020 -van ser l’únic grup que va fer reserva de vot en la comissió municipal en què es va debatre la proposta de l’equip de govern–, que té com a objectiu destinar 90 milions d’euros per pal·liar els efectes de l’coronavirus.

Entre les exigències del grup presidit per Maragall hi ha la demanda de reactivar les obres als districtes que estaven incloses al pressupost aprovat al gener i que van quedar aturades durant el confinament si no es pot “acreditar” i de les quals no es pugui acreditar que l’aturada va ser relacionada amb les mesures sanitàries. ERC vol que, en aquests casos, la inversió que va quedar en suspens no es retalli i sigui reincorporada al pressupost. Els republicans consideren que les inversions previstes als barris i districtes “son d’especial rellevància per l’impacte positiu que generen en el seu entorn”.

ERC també ha presentat un proposta d’inversions i despeses per al fons Covid que es vol crear. Entre els punts més destacats, es troba un pla de xoc social, un pla de xoc per a l’ocupació, un per a la digitalització de les empreses i el desplegament del Compromís per Ciutat Vella el 2021, així com l’eliminació de la “regla de despesa “.

Més informació

Nou comentari