VÍDEO | Els CDR cremen un ninot de Felip VI i reconquereixen Urquinaona

Un fort desplegament policial de la BRIMO controla els moviments dels assistents

Quan faltaven pocs minuts per les 8.00 del vespre ha començat la marxa dels CDR convocada per aquest vespre a l’Arc de Triomf de Barcelona. La manifestació, rere una pancarta on s’hi pot llegir “ni un pas enrere independència CdR”, s’ha dirigit pel carrer Trafalgar fins a Girona. Un fort desplegament policial de la BRIMO controla els moviments, així com l’helicòpter dels Mossos. Les mesures de seguretat, com la distància de seguretat, no s’han complert.

Rere la pancarta, torxes, pots de fum i un ninot amb les cares de Felip VI i Felip V envoltat de torxes de parafina. La manifestació s’ha aturat just davant de l’estàtua de Rafael Casanova. Crits de “Visca Terra Lliure”, “U d’octubre ni oblit ni perdó”, “el rei, que vingui a Barcelona que el cap li tallarem” o “puta Espanya”.

Un cop aturats “s’han jutjat” una sèrie de capses de cartró amb el nom de representants de “règim del 78”, símbols de l’Estat com el CNP o Guàrdia Civil o empreses de l’Íbex. El “sumari” l’ha llegit Roger Espanyol. Un cop sentenciat, han calat foc. La BSO de fons: “Urquinaona ho tornarem a fer”. La manifestació ha avançat per Ronda Sant Pere i finalment ha aconseguit arribar a la plaça Urquinaona, icona de les protestes postsentència.

Després els manifestants han remuntat el Passeig de Gràcia i s’ha aturat per pocs moments als Jardinets de Gràcia, per continuar Gran de Gràcia cap amunt, desplaçant els contenidors fins al mig de la calçada per dificultar un eventual moviment de la BRIMO. A mida que avançava la marxa en sentit Fontana els manifestants s’han anat dispersant, no sense que alguns veïns s’hi enfrontessin dialècticament i fins i tot els ruixessin amb mànegues d’aigua.

Mentrestant una desena de furgonetes de la BRIMO, dotacions de Bombers i SEM s’esperaven pacients als Jardinets. Només contenidors arrossegats, un d’ells un xic cremat i tres llànties en tres papereres és el balanç de la manifestació.

Més informació

Nou comentari