Un independentista detingut a Barcelona per fer una pintada i no voler identificar-se

Els Mossos d'Esquadra l'acusen de desobediència | Endavant sosté que només penjava una pancarta

Els Mossos d’Esquadra han detingut una persona aquest divendres, Diada Nacional de Catalunya, a l’Arc de Triomf de Barcelona acusada de resistència i desobediència. Segons ha informat la policia catalana, l’arrestat estava fent unes pintades quan la policia l’ha vist.

Fonts de la policia catalana asseguren al TOT Barcelona que s’ha negat a identificar-se i ha intentat fugir del lloc dels fets, que haurien tingut lloc cap a les 4h de la matinada. Es tractaria d’un activista del Raval, segons ha pogut saber aquest diari.

En canvi, l’organització independentista Endavant ha denunciat a través del seu compte de Twitter que el motiu de la detenció ha estat penjar una pancarta i s’ha preguntat si la llibertat d’expressió és “només per a uns”. El col·lectiu han afegit que els Mossos els han comunicat que no passarà aquest divendres a disposició judicial, pel que ha reclamat la “llibertat immediata” de la persona arrestada.

Al migdia Alerta Solidària ha divulgat la queixa que ha presentat l’arrestat, un cop posat en llibertat. Assegura que els Mossos d’Esquadra no li han retornat el seu telèfon mòbil, tot i no tenir relació amb els fets que han motivat la detenció.

Més informació

Nou comentari