El Fossar aguanta la Covid-19

El memorial manté La Vetlla de la Diada tot i l'absència dels partits

El Fossar de les Moreres ha resistit l’atzucac de la Covid-19. Molt menys multitudinari que altres anys però els fidels no hi han faltat. De fet, el Memorial Democràtic no ha rebut l’autorització de l’Ajuntament per tal de poder celebrar l’acte de la Flama fins deu minuts de tancar el registre. Homenatge a l’activista Jordi Fité, i pregó discurs del periodista Martí Anglada han tancat la vetlla, després de discretes ofrenes florals d’algunes entitats.

Cap a quarts de set del vespre han començat a arribar membres d’associacions que, després de rendir homenatge als caiguts, feien la tradicional fotografia. A mida que la foscor avançava, el Memorial ha encetat l’acte d’homenatge on hi han participat entre d’altres membres de la Fundació Punt Cat o la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzié, o el president de la Cambra, Joan Canadell, que ho escoltava tot des de plaça. Tot en un perímetre senyalitzat, cadires distanciades i vigilants de les mesures sociosanitàries pertinents.

Tant bon punt ha acabat aquesta primera part, i amb la presència de la flama transportada des de Cardona, ha arribat la Marxa de Torxes. Ofrena, cant dels Segadors i crits d’independència amb la plaça gairebé plena. Després el Memorial ha donat el tret de sortida a la segona part de l’acte amb la conferència del periodista Anglada sobre la situació internacional del procés.

Pocs passejants i poques guinguetes del tradicional marxandatge independentista. Només tres paradetes. Per descomptat l’absència més destaca l’ofrena i els discursos dels partits i les seves formacions juvenils, que aprofitaven la vetlla per pronunciar els discursos més abrandats. Des del Memorial admeten que els ha sorprès tanta assistència de gent tot i el pànic de pandèmia.

Més informació

Nou comentari