Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid-19 deixa sense himne l’ofrena a Rafael Casanova per la Diada
  • CA

Unes atípiques ofrenes florals al monument a Rafael Casanova han començat aquest divendres a les 9h del matí. El monument, situat a la cruïlla entre els carrers Ali Bei i Ronda de Sant Pere de la capital catalana, és just al punt on el conseller en cap de Barcelona va caure ferit l’11 de setembre de 1714 durant la Guerra de Successió. A causa de les mesures contra la Covid-19 no hi ha, com era habitual, la formació de la guàrdia d’honor ni la banda de música: l’entrega de les flors ha quedat muda i no sona l’himne d’Els Segadors en cada ofrena.

La primera ofrena l’han fet els Mossos d’Esquadra, encapçalats pel director general Pere Ferrer. Poc després han dipositat la corona de flors ha estat una representació del Govern, també més reduïda que altres edicions: el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. També ho ha fet el president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat de membres de la Mesa.

L’Ajuntament de Barcelona ha participat un any més en l’acte, amb una delegació encapçalada per l’alcaldessa Ada Colau i formada per la tinenta d’alcaldia Laia Bonet i els regidors Ernest Maragall, Elsa Artadi, Josep Bou i Eva Parera. No hi ha faltat tampoc una representació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb el tinent Albert Batlle al capdavant. La Diputació de Barcelona, amb Núria Marín al capdavant, també ha homenatjat el conseller en cap de 1714.

A diferència de les ofrenes institucionals, Òmnium Cultural ha fet la seva amb música. Ha portat un petit grup d’intèrprets, que han tocat ‘ ‘La Balanguera’, ‘La Muixeranga’ i ‘Els Segadors’ mentre dipositaven les flors el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, i representants d’Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear. Els Falcons de Barcelona han posat una nota de color: han aixecat un pilar al so de les seves gralles.

Al llarg del matí està previst que representants de partits, entitats i sindicats retin homenatge a Rafael Casanova amb motiu de l’Onze de Setembre. Hi passaran representants de totes les formacions polítiques excepte de Cs, PP i CUP. Els cupaires participaran aquest vespre en una manifestació “estàtica” pròpia de l’Esquerra Independentista al passeig Lluís Companys, diferent de la convocatòria majoritària d’ANC i Òmnium.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa