Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Ridícul ultra: intenten cremar una estelada i no se’n surten
  • CA

Crits d’“Arriba España” i salutacions nazis han sigut la constant a la concentració ultra que ha reunit a dues desenes de persones a la plaça Tetuan per la Diada. El que semblava un fracàs inicial s’ha convertit en una exhibició de feixisme al centre de Barcelona. A les 18 hores estava convocada una protesta espanyolista, però minuts després de l’hora de trobada només hi havia cinc manifestants.

Una vintena d’ultres que es dirigien a la plaça han estat aturats a Diputació amb passeig Sant Joan, on la Brimo els ha identificat i escorcollat. Poc després han anat cap a la plaça i han intentat cremar una estelada, però per a disgust dels assistents, no se’n han sortit.

El grup d’ultres s’ha dirigit a Tetuan quan els Mossos els han deixat anar. De seguida que han sortit del cordó policial han baixat pel passeig Sant Joan fent salutacions nazis i crits d'”Arriba España”. Una vegada a Tetuan, que ha quedat blindada per la Brimo per evitar que manifestants independentistes hi entressin, han escridassat els periodistes dient-los “terroristes” i han exclamat, irònics, “on estan els antifeixistes?”.

Els Mossos han establert una línia policial al costat mar de Tetuan per impedir que els ultres anessin a Arc de Triomf, on els CDR han convocat una concentració a les 19.30 hores.

La Natalia, la Federica i l’Arturo, tres dels manifestants espanyolistes que havien anat a Tetuan, justificaven la punxada. “Estan tots a Madrid perquè demà hi ha una manifestació gran contra el govern central”, deia la Natalia. Sobre qui estava al darrere de la convocatòria, cap dels tres ha esmentat cap partit, entitat o plataforma. Un missatge corria per Telegram amb l’hora i el lloc de la manifestació espanyolista durant els últims dies.

Els Mossos identifiquen un grup de joves que anava cap a la concentració ultra de Tetuan / A.L.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa