Colau vol obrir l’elèctrica municipal a comerços i ajuntaments metropolitans

La candidata de BComú planteja doblar la generació d'energia renovable a la ciutat en el segon mandat

La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ha proposat aquest divendres obrir Barcelona Energia, l’elèctrica municipal impulsada pel seu govern, a comerços i ajuntaments metropolitans amb l’objectiu que puguin “desconnectar de l’oligopoli”. En matèria energètica, Colau també ha plantejat, de cara a un hipotètic segon mandat, doblar la generació d’energia renovable a la ciutat, facilitar la instal·lació de plaques solars a la ciutadania i fer tarifes específiques per a vehicles elèctrics.

A més, ha manifestat la voluntat de “reforçar” els centres d’assessorament energètic, que ha considerat un “èxit”, amb l’objectiu que no hi hagi cap tall de subministraments a la ciutat. Colau ha manifestat la voluntat de BComú “d’ampliar” els serveis que ofereix l’elèctrica municipal, que ha apuntat que fa estalviar una mitjana de 100 euros l’any en la factura dels usuaris. També ha dit que pretenen augmentar els ajuts a la rehabilitació fins a 75.000 habitatges per tal que puguin “accelerar” la transició energètica. 

La candidata de BComú ha remarcat que l’energia és un “sector estratègic de futur” i, per tant, una “oportunitat de futur”. Segons ha explicat, genera 8.000 llocs de treball relacionats amb la instal·lació, la gestió i la rehabilitació. 

La Generalitat no signa el conveni per la pobresa energètica

El número set de BComú, Eloi Badia, ha retret a la Generalitat que, després d’un any “picant a la porta”, la Generalitat no hagi signat el conveni per la pobresa energètica amb Barcelona Energia. “Sobta que no siguin capaços de donar una resposta”, ha criticat.

Més informació

Nou comentari