Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau proposa una unitat mòbil contra la violència masclista i més educació sexual a les escoles
  • CA

La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, vol impulsar una unitat mòbil per atendre casos de violència masclista amb “rapidesa” i “agilitat”, que operaria personal del CUESB. Ho ha dit aquest dijous en una roda de premsa, recollida per l’agència ACN, en què ha explicat 10 mesures feministes que impulsaria al seu segon mandat, com per exemple un telèfon especialitzat que funcioni durant la nit (20-08h) i els caps de setmana. També ha plantejat fer un ‘Pacte de ciutat per unes relacions lliures i consentides’, obrir un centre per a joves d’entre 12 i 30 anys per “prevenir” la violència masclista i augmentar el nombre de locals que participen en el protocol contra les agressions sexuals a locals d’oci nocturn.

“Volem acabar amb les violències masclistes”, ha subratllat Colau, acompanyada per la que ha estat la regidora de Feminismes i LGTBI i ara també número 4 de la candidatura, Laura Pérez. La candidata de BComú a la reelecció també ha destacat la necessitat que a l’actual servei d’atenció a les víctimes incorpori l’atenció psicològica i social a les dones que han patit una agressió, a banda de l’atenció sanitària i policial. Entre les mesures plantejades, BComú vol estendre el protocol per detectar i atendre casos de violència masclista i agressions a locals d’oci nocturn. L’objectiu, segons ha explicat, és que arribi a 60 sales, fet que implicaria que tindria un impacte sobre dos milions de persones. 

Més educació sexual i sobre els gèneres a l’escola

Diverses de les 10 mesures del ‘Pacte’ estan vinculades a les escoles. Així, els comuns plantegen una “setmana de l’educació sexual” amb una programació d’activitats “més enllà de les lògiques heterosexistes, victimistes o paternalistes”, a més de “desenvolupar un programa d’educació sexual de ciutat en col·laboració amb entitats socials i el sistema educatiu per promoure l’empoderament sexual d’adolescents i joves i fomentar relacions sexuals i/o afectives lliures, placenteres i saludables”. També es proposen ampliar a un centenar els centres adherits a la Xarxa d’escoles per la igualtat i la diversitat. Dins i fora les aules, el pacte es proposa “transformar l’imaginari de la masculinitat tradicional” dels nois adolescents per “fomentar una cultura del consentiment” en les seves relacions sexuals.

A més, la número quatre de BComú ha insistit en la necessitat de portar l’educació sexual a les escoles. “No pot ser un tema tabú”, ha subratllat. Per fer-ho, BComú proposa incloure als currículums escolars temes sobre discriminació per identitat de gènere, violències masclistes o racisme, així com posar en marxa un programa específic sobre educació sexual durant una setmana l’any.

Protocols per al transport públic i les empreses

Pérez també ha proposat un protocol específic per al transport públic enfocat a donar formació als treballadors per saber com actuar davant una situació de possible agressió. A més, el protocol també preveu informar les víctimes sobre quin és l’itinerari que han de seguir per denunciar. La iniciativa, ha subratllat Pérez, la fan després de constatar que el transport públic és un dels llocs on més denúncies d’assetjament hi ha. Finalment, els comuns volen acordar també amb les empreses amb seu a Barcelona la redacció de protocols contra l’assetjament sexual entre companys de feina.

Més notícies
Defensores del treball sexual sabotegen una marxa per l’abolició de la prostitució
Notícia: Defensores del treball sexual sabotegen una marxa per l’abolició de la prostitució
Comparteix
La marxa convocada pel Raval per un col·lectiu abolicionista és escridassada per les defensores del dret a exercir l'activitat
Els Mossos investiguen una agressió sexual a la zona del Passeig Marítim de Barcelona
Notícia: Els Mossos investiguen una agressió sexual a la zona del Passeig Marítim de Barcelona
Comparteix
Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte a diumenge i de moment no hi ha detinguts
El Lliure cancel·la un plat fort de la temporada perquè el director està acusat d’assetjament sexual
Notícia: El Lliure cancel·la un plat fort de la temporada perquè el director està acusat d’assetjament sexual
Comparteix
'Mount Olympus', del belga Jan Fabre, no es podrà veure finalment al teatre de Montjuïc
L’antic imam del Clot, processat per agressió sexual a un menor
Notícia: L’antic imam del Clot, processat per agressió sexual a un menor
Comparteix
Hauria arribat a violar, després de dos intents fallits, un menor de 13 anys que anava al centre religiós a estudiar l'Alcorà
Les investigacions judicials per delictes sexuals augmenten un 26% a Barcelona
Notícia: Les investigacions judicials per delictes sexuals augmenten un 26% a Barcelona
Comparteix
La Memòria dels Jutjats de Barcelona recull increments de l'assetjament, les agressions sexuals i les violacions
Que et toquin el cul a la discoteca no és normal: l’oci nocturn contra l’assetjament
Notícia: Que et toquin el cul a la discoteca no és normal: l’oci nocturn contra l’assetjament
Comparteix
Algunes discoteques integren protocols contra el masclisme mentre la majoria de noies continua vivint situacions d'assetjament sexual

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa