Defensores del treball sexual sabotegen una marxa per l’abolició de la prostitució

La marxa convocada pel Raval per un col·lectiu abolicionista és escridassada per les defensores del dret a exercir l'activitat

Xoc de manifestacions a l’entorn de la prostitució aquest dissabte al matí al barri del Raval de Barcelona. Un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en una marxa organitzada per carrers on moltes dones exerceixen la prostitució per reclamar mesures per abolir aquesta activitat i en alguns punts han trobat defensores del treball sexual que els han tirat per sobre pols de pintura i les han escridassat. En declaracions a Europa Press, fonts de l’organització de la manifestació abolicionista han assegurat que han ignorat el sabotatge.

Per contra, la mobilització pels drets de les prostitutes ha denunciat que era una agressió que la marxa abolicionista passés per la zona on elles treballen: “Considerem que som classe obrera, no som víctimes“, ha dit Janet, membre de Putes Indignades. 

La manifestació contrària a la prostitució, convocada per Dones per l’Abolició, ha sortit de la Rambla del Raval i ha anat fins a la plaça Sant Jaume amb una pancarta amb el lema ‘Oprimides per haver nascut nenes, mercadejades perquè som dones‘ .

Lilith Monzoncillo, membre del col·lectiu Dones per l’Abolició, ha afirmat que Barcelona és “el bordell oficial” d’Europa i ha denunciat el fet que encara hi hagi institucions que continuïn finançant “el lobby proxeneta”.

En aquesta línia, Rosa Maria Dalleres, membre participant en la mobilització, ha denunciat que “la prostitució no és una feina qualsevol, és mentida, perquè sinó estaríem fent la monstruositat de demanar formacions professionals a nenes de catorze i quinze anys que es formessin en aquesta feina”.

L’organització abolicionista ha considerat “un èxit” l’assistència d’un centenar de persones a la convocatòria, tot i la topada amb la contraprotesta.

Més informació

Nou comentari