Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Defensores del treball sexual sabotegen una marxa per l’abolició de la prostitució
  • CA

Xoc de manifestacions a l’entorn de la prostitució aquest dissabte al matí al barri del Raval de Barcelona. Un centenar de persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en una marxa organitzada per carrers on moltes dones exerceixen la prostitució per reclamar mesures per abolir aquesta activitat i en alguns punts han trobat defensores del treball sexual que els han tirat per sobre pols de pintura i les han escridassat. En declaracions a Europa Press, fonts de l’organització de la manifestació abolicionista han assegurat que han ignorat el sabotatge.

Per contra, la mobilització pels drets de les prostitutes ha denunciat que era una agressió que la marxa abolicionista passés per la zona on elles treballen: “Considerem que som classe obrera, no som víctimes“, ha dit Janet, membre de Putes Indignades. 

La manifestació contrària a la prostitució, convocada per Dones per l’Abolició, ha sortit de la Rambla del Raval i ha anat fins a la plaça Sant Jaume amb una pancarta amb el lema ‘Oprimides per haver nascut nenes, mercadejades perquè som dones‘ .

Lilith Monzoncillo, membre del col·lectiu Dones per l’Abolició, ha afirmat que Barcelona és “el bordell oficial” d’Europa i ha denunciat el fet que encara hi hagi institucions que continuïn finançant “el lobby proxeneta”.

En aquesta línia, Rosa Maria Dalleres, membre participant en la mobilització, ha denunciat que “la prostitució no és una feina qualsevol, és mentida, perquè sinó estaríem fent la monstruositat de demanar formacions professionals a nenes de catorze i quinze anys que es formessin en aquesta feina”.

L’organització abolicionista ha considerat “un èxit” l’assistència d’un centenar de persones a la convocatòria, tot i la topada amb la contraprotesta.

Més notícies
Col·lectius enfrontats per una manifestació contra la prostitució al Raval
Notícia: Col·lectius enfrontats per una manifestació contra la prostitució al Raval
Comparteix
Dones per l'Abolició convoca una protesta i un centenar d'entitats les acusa d'"estigmatitzar" les treballadores sexuals
Companyes de la Lily llancen pètals en record de la seva mort. | A. L.
“Lily va ser assassinada”: el Raval recorda la prostituta apallissada i morta per leucèmia
Notícia: “Lily va ser assassinada”: el Raval recorda la prostituta apallissada i morta per leucèmia
Comparteix
Unes 200 persones s'han concentrat per exigir justícia | L'ambient ha estat emotiu però ha tingut moments festius
L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily
Notícia: L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily
Comparteix
La regidora Laura Pérez ha afirmat que coneixia "personalment" el cas de la prostituta apallissada i morta per leucèmia
Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia
Notícia: Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia
Comparteix
Veïns del Raval denuncien que una noia obligada a prostituir-se va morir a l'Hospital del Mar en no poder superar la malaltia i els cops que va rebre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa