Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Lily va ser assassinada”: el Raval recorda la prostituta apallissada i morta per leucèmia
  • CA

El Raval recorda la Lily. Les seves companyes de professió, veïns i entitats del barri s’han reunit aquest vespre per reclamar justícia per a Lily, una prostituta que va morir a principis d’abril a causa d’una leucèmia. La dona, però, va haver de ser ingressada dies abans per una pallissa. Ana Maria Silva és una companya de professió de la Lily, i recorda que la prostituta morta patia “molta violència” per part d’una dona i un home: “els seus proxenetes”. “Lily no va morir, va ser assassinada”, sentenciava el manifest llegit durant la concentració.

[r:1]

L’associació Putas Libertarias del Raval ha aplegat unes 200 persones que s’han reunit a les 19:30 hores a la cruïlla entre Robadors i Sant Rafael, al Raval, encapçalades per una pancarta on es llegia “#Lilyjustícia, per a totes les Lilys”. La concentració ha tingut moments emotius i moltes de les seves companyes no han pogut contenir les llàgrimes. Ana Maria Silva, d’origen brasiler, explica que coneixia la Lily. Fa 24 anys que viu al Raval: “Sóc puta i veïna”. Lamenta que la policia no deté els responsables de la pallissa a la Lily, malgrat que, segons ella, saben qui són. 

Després de la lectura d’un manifest en què es reclamava justícia per a Lily i s’exigia la fi de la “violència institucional” contra les prostitutes, els centenars de persones aplegades han fet un minut de silenci. Els plors han trencat el silenci respectuós, que es fonien en abraçades entre companyes. La concentració s’ha desplaçat a la plaça de la Filmoteca, a tocar del punt de trobada, i els concentrats han improvisat un altar. Han dibuixat el nom de “Lily” amb espelmes i han acompanyat l’altar amb pètals de flor. Malgrat les reticències del vigilant de seguretat de la Filmoteca, les organitzadores han enganxat la pancarta a la paret de la Filmoteca.

Després de recordar una vegada més la injustícia que va patir la Lily, els concentrats han deixat anar globus de color lila -“primer inflem globus i després cremem el sistema”, bromejaven- en un homenatge a la prostituta morta. “Vola, Lily, ara que pots”, cridaven. Els concentrats també han llançat pètals a l’aire en record de la Lily.

Més notícies
Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia
Notícia: Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia
Comparteix
Veïns del Raval denuncien que una noia obligada a prostituir-se va morir a l'Hospital del Mar en no poder superar la malaltia i els cops que va rebre
L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily
Notícia: L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily
Comparteix
La regidora Laura Pérez ha afirmat que coneixia "personalment" el cas de la prostituta apallissada i morta per leucèmia
Unes 300 persones es manifesten pel nou CAP Raval Nord a la Misericòrdia
Notícia: Unes 300 persones es manifesten pel nou CAP Raval Nord a la Misericòrdia
Comparteix
La directora del CAP fa una crida directa als partits polítics: "S'han de mullar i fer-ho possible"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa