Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Col·lectius enfrontats per una manifestació contra la prostitució al Raval

Un centenar d’entitats feministes, LGTBI i de moviments socials i veïnals han mostrat el seu rebuig a la manifestació convocada per a aquest dissabte a Barcelona per Dones per l’Abolició que preveu fer una ruta per “assenyalar” els “punts de major concentració de mercadeig de dones”, és a dir de prostitució, al barri del Raval.

En un manifest, els convocants de la protesta exigeixen una llei abolicionista de la prostitució i també es mostren contraris als ventres de lloguer, i argumenten que han triat Barcelona pel “desmesurat nombre de bordells” que hi ha i per la “complaença institucional”.

Com a resposta a aquesta convocatòria, un centenar d’entitats han signat conjuntament un comunicat en el qual asseguren que a Barcelona “no són benvingudes iniciatives que fomentin l’estigmatització de cap col·lectiu vulnerable”.

Dones per l’Abolició té previst fer una ruta pel barri del Barril per “protestar contra la mercantilització del cos de les dones” i iniciarà la marxa a les 11.00 hores a la Rambla del Raval per “guiar els participants pels punts del barri que han fet de Barcelona capital del turisme sexual del sud d’Europa”, segons recullen en un comunicat.

En canvi, els signants del comunicat Barcelona ciutat pro-drets defensen que les treballadores sexuals estan “en una situació de desprotecció de drets molt greu que requereix de mesures urgents”, i remarquen que “al moviment feminista coexisteixen postures diverses sobre la naturalesa i el reconeixement del treball sexual o prostitució”. En aquest sentit, lamenten que “el to amb el qual alguns sectors del feminisme parlen de la qüestió de la prostitució és absolutament inacceptable per ofensiva i violenta”.

“No volem a la nostra ciutat cap iniciativa que es basi en la criminalització i victimització de les dones“, afegeixen, tot remarcant que la manifestació d’aquest dissabte s’ha convocat amb un calendari “gent innocent”, en plena campanya electoral, i denuncien “l’ús electoralista dels drets de les dones per intoxicar el debat de les eleccions municipals”.

Dissabte passat, va ser el col·lectiu Putas Libertarias el que va organitzar un acte en què es va reclamar la fi de la “violència institucional” contra les prostitutes, de signe contrari a la manifestació que es fa avui. Tot i així, el principal objectiu de l’acte de la setmana passada no era aquest sinó retre un homenatge a la Lily, la prostituta morta d’una leucèmia després de ser apallissada a finals de març.

Més notícies
Companyes de la Lily llancen pètals en record de la seva mort. | A. L.

“Lily va ser assassinada”: el Raval recorda la prostituta apallissada i morta per leucèmia

Notícia: “Lily va ser assassinada”: el Raval recorda la prostituta apallissada i morta per leucèmia
Comparteix
Unes 200 persones s'han concentrat per exigir justícia | L'ambient ha estat emotiu però ha tingut moments festius
Notícia: “Lily va ser assassinada”: el Raval recorda la prostituta apallissada i morta per leucèmia - Mobile

L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily

Notícia: L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily
Comparteix
La regidora Laura Pérez ha afirmat que coneixia "personalment" el cas de la prostituta apallissada i morta per leucèmia
Notícia: L’Ajuntament diu que va activar “tots els mecanismes” per ajudar la Lily - Mobile

Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia

Notícia: Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia
Comparteix
Veïns del Raval denuncien que una noia obligada a prostituir-se va morir a l'Hospital del Mar en no poder superar la malaltia i els cops que va rebre
Notícia: Lily: la mort d’una prostituta apallissada i malalta de leucèmia - Mobile

Isona Passola: ” Cal legalitzar la prostitució i que pagui impostos. No faré feminisme barat”

Notícia: Isona Passola: ” Cal legalitzar la prostitució i que pagui impostos. No faré feminisme barat”
Comparteix
"La guerra de les terrasses no té sentit. No són per al turisme, són per a nosaltres. Barcelona és una ciutat que viu al carrer"
Notícia: Isona Passola: ” Cal legalitzar la prostitució i que pagui impostos. No faré feminisme barat” - Mobile

Nou comentari

Comparteix