Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Qui ha guanyat les eleccions als carrers del ‘porta a porta’ de Sant Andreu
  • CA

El nucli antic de Sant Andreu ha viscut una revolució durant el passat mandat, amb dues mesures polèmiques que han aixecat polseguera entre els veïns: per un cantó, el nou sistema de recollida selectiva de la borsa, conegut com a ‘porta a porta’, i per una altra, els problemes de mobilitat que ha generat la carpa del mercat provisional i les obres del carrer gran de Sant Andreu. Les manifestacions han estat constants i les crítiques a la inflexibilitat dels Comuns, també. És més, s’havia d’haver ampliat el nou sistema de recollida a la zona sud de Sant Andreu, més pròxima a la Sagrera, però la rebel·lió veïnal i l’oposició del PSC van aturar la segona fase del projecte.

Els resultats de les eleccions per seccions censals permeten veure si els veïns han validat o no aquesta mesura. Ada Colau, Xavier Trias i Jaume Collboni mantenen un frec a frec pràcticament a tots els carrers del centre andreuenc. Amb tot, els Comuns s’imposen majoritàriament entre el passeig de Fabra i Puig, Gran de Sant Andreu, Riera de Sant Andreu i l’avinguda Meridiana, l’àrea vigent del Porta a Porta. De les 11 seccions afectades, una es tenyeix de verd, tres de vermell i les quatre restants, també les més grans, són per als Comuns.

Els carrers de la fase 1 del 'porta a porta' | Ajuntament
Els carrers de la fase 1 del ‘porta a porta’ | Ajuntament

El ‘porta a porta’ ha centrat part de la campanya a Sant Andreu. El PSC, de fet, en el seu míting en aquest barri va deixar clar que tiraria enrere aquest sistema de recollida selectiva si governava de nou la ciutat. “Quan les coses no funcionen, s’han de canviar”, va repetir Collboni, que també va assenyalar la regidora del districte, Lucia Martín, per estar, segons el socialista, desapareguda amb els veïns. D’altra banda, Junts ha estat el partit que més oposició ha fet al ‘porta a porta’ durant el mandat. Els problemes de mobilitat, en canvi, han passat de puntetes pels discursos dels polítics.

El socialisme recupera Sant Andreu

En termes generals, en canvi, la candidatura de Jaume Collboni és la més votada a Sant Andreu, superant Ada Colau per només 400 vots. Els socialistes recuperen un barri que sempre l’havia fet costat, també durant l’època daurada de Convergència a Barcelona, però que havia caigut darrerament en mans dels Comuns. Qui cau de manera estrepitosa, seguint la tendència de tota la ciutat, és ERC, que perd prop de 4.000 vots. D’altra banda, és el segon barri on la ultradreta ha aconseguit més suports, si bé val a dir que és el barri amb més electors de tota la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa