Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni es marca un doble objectiu: “Pobresa zero i emissions zero per al 2030”

El candidat del PSC a l’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha marcat un doble objectiu si guanya les eleccions municipals: “Pobresa zero i emissions zero per al 2030″, una meta que ha vinculat a l’activitat econòmica i a la celebració de l’Exposició Universal el 2030. En una ponència amb el títol ‘Tornem a ser Barcelona’ en el marc d’un dinar organitzat per la Cambra de Comerç, Collboni ha dit que després dels Jocs Olímpics del 1992 i del Fòrum de les Cultures del 2004, “l’Expo 2030 serà la tercera gran transformació de l’era democràtica”.

El líder socialista ha dit que ja compta amb un pla per presentar una candidatura que aconsegueixi acollir l’Expo amb la idea de commemorar l’Exposició Universal del 1929 i renovar el recinte Fira de Montjuïc, així com fer de Barcelona “un model de l’Agenda 2030 de Nacions Unides“. Collboni ha dit que aquesta Expo serà “una nova oportunitat per rellançar Barcelona al món després d’aquests anys de conflicte” pel procés i ha proposat que l’Expo 2030 es desenvolupi sota el títol ‘Metròpolis i Desenvolupament Sostenible’, perquè vol abordar la igualtat, el canvi climàtic, l’economia digital i creativa, i la cultura.

L’Expo 2030 renovarà Montjuïc

Collboni ha defensat que aquest esdeveniment renovarà Fira de Montjuïc amb nous pavellons i la remodelació dels de Victòria Eugènia i Carles III; el desenvolupament de la zona urbana del Morrot; la finalització de la L9 del metro amb la implicació del Govern central i l’ampliació de la L2 fins a Zona Franca i de la xarxa de Rodalies. També ha dit que impulsarà els habitatges socials i la rehabilitació; s’acabarà de desenvolupar la part nord del districte tecnològic 22@ del Poblenou; es transformarà el parc de la Ciutadella en un enclavament d’investigació i ciència; es potenciarà la transició energètica i la ciutat s’obrirà a Collserola.

Demana concentrar el vot

“Jo els proposo que passem una doble pàgina: passem la pàgina del procés i del conflicte independentista, i passem la pàgina dels quatre anys de mal govern d’Ada Colau”, per la qual cosa ha demanat no fragmentar els suports dels qui volen un canvi i concentrar-los en el partit que ha donat els millors alcaldes, ha dit. En aquest sentit, ha dit que, si es vol passar pàgina, l’única opció possible i viable és la del PSC: “Només si el PSC té una majoria suficient i àmplia es podrà impedir l’acord ocult entre el candidat d’ERC i Ada Colau. Només si el PSC té una majoria, podem fer possible el canvi de govern a Barcelona”.

“Em presento les eleccions per guanyar-les, no per pactar. Vull una majoria suficient per guanyar en solitari. No donaré suport a una opció que subordini Barcelona al projecte independentista. Barcelona ha de ser el centre de les nostres preocupacions”, ha conclòs.

Més notícies

Collboni es veu “completament” alcalde de Barcelona

Notícia: Collboni es veu “completament” alcalde de Barcelona
Comparteix
El candidat del PSC assegura que abans del 28-A ja es veia guanyador i subratlla que "és evident" que el seu partit recupera vots

Maragall i Collboni es preparen per assaltar l’alcaldia a remolc del 28A

Notícia: Maragall i Collboni es preparen per assaltar l’alcaldia a remolc del 28A
Comparteix
Els bons resultats d'ERC i PSC alimenten la campanya per les municipals i suposen un dur cop a les expectatives de revàlida d'Ada Colau | Les remuntades de Valls i Forn es compliquen

Maragall es deixava un rival: Collboni

Notícia: Maragall es deixava un rival: Collboni
Comparteix
El candidat republicà ha de tenir en compte ara que la seva principal rival en les municipals potser no serà Ada Colau

Collboni regala a Valls la biografia de José Bonaparte, conegut com a ‘Pepe Botella l’intrús’

Notícia: Collboni regala a Valls la biografia de José Bonaparte, conegut com a ‘Pepe Botella l’intrús’
Comparteix
El líder socialista segueix la seva tradició de regalar llibres als candidats amb dards polítics com a rerefons

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa