Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni regala a Valls la biografia de José Bonaparte, conegut com a ‘Pepe Botella l’intrús’
  • CA

En un gest que ve sent tradicional, el candidat a l’alcaldia de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, regalarà aquest Sant Jordi un llibre a cadascun dels altres alcaldables. Opcions plenes de segones lectures i dards polítics. Bona mostra d’aquest tarannà és l’obra que el líder socialista donarà a Manuel Valls, candidat amb el suport de C’s. Segons ha explicat el partit, el llibre escollit és la biografia de José Bonaparte de títol homònim i que recull la història del rei d’Espanya que va ser conegut com a ‘Pepe Botella l’intrús’, remarca el comunicat. En el text de Manuel Moreno Alonso es reflecteixen les llums i ombres del germà de Napoleó.

En altres casos, les obres seleccionades són més diplomàtiques. L’exemplar que Jaume Collboni ha seleccionat per l’alcaldessa Ada Colau és Barcelona y Madrid. Decadencia y auge, de J. M. Martí Font, una crònica detallada de com han construït discursos diferents les dues grans ciutats espanyoles. Pel candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, el llibre escollit és una de les principals obres de l’austríac Stefan Zweig: Fouché, retrat d’un home polític. La història d’aquest personatge ambiciós que va fer tots els papers de l’auca a la Revolució Francesa per servir, sense cap prejudici, a qui manava en cada moment, apunta el comunicat socialista. Així mateix, el llibre Pedra de toc, de Maria Aurèlia Capmany, és l’elecció que Jaume Collboni ha fet per Elsa Artadi. L’obra és una peça biogràfica per entendre una mica millor una personalitat rellevant en la història del passat recent de Barcelona i del catalanisme.

Més dur ha estat amb els partits amb menys representació al consistori. Per Josep Bou l’alcaldable del PSC Barcelona ha seleccionat “Falcó”, el primer llibre de la sèrie que Arturo Pérez-Reverte dedica a Lorenzo Falcó, un espia pragmàtic i sense ideologia al servei de la intel·ligència de l’Espanya franquista. I pel que fa a la candidata de la CUP, Anna Saliente, el llibre que Jaume Collboni li regala aquest Sant Jordi és un clàssic de la literatura russa, El maestro y Margarita de Mikhail Bulgakov, que relata l’arribada del diable a una Unió Soviètica atea.

Jaume Collboni ha reivindicat que, malgrat les diferències polítiques, “sempre hi ha espai per compartir idees i lectures” i ha fet una crida a la ciutadania a comprar llibres perquè “la cultura ens fa millors”. 

Més notícies
Dels presos polítics al mite de Sísif, les recomanacions dels candidats per Sant Jordi
Notícia: Dels presos polítics al mite de Sísif, les recomanacions dels candidats per Sant Jordi
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau recomana llegir 'Tres dies a la presó' de Gemma Nierga i Jordi Cuixart
Collboni exigeix la reobertura de la comissaria dels Mossos a plaça Catalunya
Notícia: Collboni exigeix la reobertura de la comissaria dels Mossos a plaça Catalunya
Comparteix
Alerta que les comissaries més properes estan saturades perquè han de rebre denúncies de fets que ocorren al centre
El Sant Jordi més musical, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm
Notícia: El Sant Jordi més musical, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm
Comparteix
Oques Grasses, Lildami, Obeses, Lax'n'Busto i Pavvla són algunes de les actuacions que hi haurà al recinte, amb 8 hores de música, gastronomia i llibres
Betsabé Garcia: “Tots descendim d’una minyona”
Notícia: Betsabé Garcia: “Tots descendim d’una minyona”
Comparteix
La filòloga i escriptora ficciona en segona persona la història de quatre dones invisibilitzades i analitza el treball domèstic des del 1900 fins avui

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa