Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dels presos polítics al mite de Sísif, les recomanacions dels candidats per Sant Jordi
  • CA

El dia de Sant Jordi és a tocar i els polítics ja han dit la seva sobre quin és el llibre que recomanen llegir. Els llibres que aconsellen els candidats a l’alcaldia de Barcelona barregen referències als presos independentistes i la recuperació d’obres consagrades.

En el cas de l’alcaldessa Ada Colau, el més destacat de cara a la festa del llibre és Barcelona feminista, d’Isabel Segura, i Tres dies a la presó, de Gemma Nierga i Jordi Cuixart. Una línia, en solidaritat amb la situació dels presos polítics, que comparteixen Ernest Maragall i Elsa Artadi, cadascun d’ells compartint l’obra del polític vinculat al seu partit. El líder d’Esquerra Republicana per a les pròximes eleccions municipals recomana comprar Contes des de la presó, d’Oriol Junqueras. En canvi, Artadi considera que cal llegir Escrits de presó, de Joaquim Forn. A més, la candidata de facto per Junts per Catalunya a Barcelona recomana Feminisme de butxaca, de Bel Olid. 

Manuel Valls, per la seva banda, reivindica l’assaig filòsofic El mite de Sísif, del també francès Albert Camus. Jaume Collboni, en canvi, se centra en Barcelona i opta per Cap de setmana a la ciutat, de Teresa Pàmies

Pel que fa a la cap de llista de la CUP, Anna Saliente, el més adient per llegir és el text marxista Reforma o revolució, de Rosa Luxemburg. I Josep Bou, en una recomanació molt més marcada per l’actualitat, aposta per aconsellar Catalans i escocesosunió i discòrdia, de John H. Elliot.

Més notícies
Colau: “Qui paga l’oficina de Manuel Valls a passeig de Gràcia amb Diagonal?”
Notícia: Colau: “Qui paga l’oficina de Manuel Valls a passeig de Gràcia amb Diagonal?”
Comparteix
El nou capítol dels vídeos de l'alcaldessa posa al focus en qui paga les campanyes electorals i assegura que Barcelona en comú no podria pagar el despatx de Valls
Ferran Mascarell: “Maragall i Graupera són paladins d’una unitat que no concreten”
Notícia: Ferran Mascarell: “Maragall i Graupera són paladins d’una unitat que no concreten”
Comparteix
El número 4 de la llista de Forn i Artadi creu que ni Colau ni Valls guanyaran les eleccions: "La llista més votada serà la de JxCat o la d'ERC"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa