Dels presos polítics al mite de Sísif, les recomanacions dels candidats per Sant Jordi

L'alcaldessa Ada Colau recomana llegir 'Tres dies a la presó' de Gemma Nierga i Jordi Cuixart

El dia de Sant Jordi és a tocar i els polítics ja han dit la seva sobre quin és el llibre que recomanen llegir. Els llibres que aconsellen els candidats a l’alcaldia de Barcelona barregen referències als presos independentistes i la recuperació d’obres consagrades.

En el cas de l’alcaldessa Ada Colau, el més destacat de cara a la festa del llibre és Barcelona feminista, d’Isabel Segura, i Tres dies a la presó, de Gemma Nierga i Jordi Cuixart. Una línia, en solidaritat amb la situació dels presos polítics, que comparteixen Ernest Maragall i Elsa Artadi, cadascun d’ells compartint l’obra del polític vinculat al seu partit. El líder d’Esquerra Republicana per a les pròximes eleccions municipals recomana comprar Contes des de la presó, d’Oriol Junqueras. En canvi, Artadi considera que cal llegir Escrits de presó, de Joaquim Forn. A més, la candidata de facto per Junts per Catalunya a Barcelona recomana Feminisme de butxaca, de Bel Olid. 

Manuel Valls, per la seva banda, reivindica l’assaig filòsofic El mite de Sísif, del també francès Albert Camus. Jaume Collboni, en canvi, se centra en Barcelona i opta per Cap de setmana a la ciutat, de Teresa Pàmies

Pel que fa a la cap de llista de la CUP, Anna Saliente, el més adient per llegir és el text marxista Reforma o revolució, de Rosa Luxemburg. I Josep Bou, en una recomanació molt més marcada per l’actualitat, aposta per aconsellar Catalans i escocesosunió i discòrdia, de John H. Elliot.

Més informació

Nou comentari