El debat intern a les bases dels comuns bull en les últimes hores de la consulta

Els partidaris del pacte amb ERC són pessimistes i hi ha espais de suport a Colau a les xarxes que s'oposen a l'acord amb el PSC

La votació en la consulta dels comuns per triar l’opció menys dolenta per al pacte postelectoral d’Ada Colau no està sent precisament pacífica. Al marge dels entrebancs i dificultats tècniques que estan trobant alguns dels inscrits per participar-hi –que l’organització va solventant amb un telèfon d’incidències i difonent indicacions per facilitar el procés, que es fa on line–, els grups de Whatsapp i de Telegram bullen. 

El debat entre partidaris d’una opció i l’altra és intens en les últimes hores de la consulta, que s’acaba aquesta tarda a les 17 hores. Fonts de les bases consultades pel TOT Barcelona asseguren que els partidaris del pacte amb ERC, que implicaria no tenir l’alcaldia perquè recauria sobre Ernest Maragall com a candidat més votat, són “pessimistes”. Segons amb qui parlis, els més esperançats creuen que l’opció d’ERC pot arribar a tenir un 30% de vots, i els menys optimistes creuen que no passarà del 15%.

A l’altra banda, però, hi ha nerviosisme per si hi ha la més mínima possibilitat que la consulta tingui un resultat que divergeixi del que espera la direcció, que es decanta obertament pel PSC i assumeix que implica acceptar els vots de Manuel Valls. La preocupació és també per si el marge entre una opció i l’altra no es prou àmplia.

I mentrestant en alguns espais a la xarxa de suport a Ada Colau avui intenten decantar el vot cap a l’opció de l’acord amb ERC. El fet que el pacte amb el PSC impliqui acceptar els vots de Valls és l’element que més nosa fa a aquests sectors. 

Un exemple és la comunitat de Facebook ‘Jo, amb Ada Colau’, que fins ara sempre havia publicat posts de clar suport a l’alcaldessa i les seves actuacions i tesis i, avui, en canvi, recull dos articles de premsa contraris a l’acord que proposa la líder dels comuns: un de l’escriptora Lolita Bosch a ‘El País’ i una enquesta del diari ‘Público’ que revela que els votants –que no és el mateix que els militants– de Barcelona en Comú prefereixen el oacte amb ERC.

Hores després, pels grups de Wahtsapp i Telegram dels comuns corria un missatge que assegurava que aquesta pàgina de Facebook era “falsa” i que creien que “al darrere hi ha ERC”, i demanava denunciar-ho enviant un missatge a Facebook. 

 

Més informació

Comentaris

    Assalariats de la casta 14/06/2019 11:07 am
    D'ariet contra la "casta" a rebre un sou d'ella. Quines conviccions mes fermes!!! Aixo d'estar tan tutel.lats pels iniciativos i banderetes roiges (experts en derrotes i desvergonyiment des de fa decades) no ho heu pait massa be ...Ai Colau, la poltrona crea adiccio!
    colau 14/06/2019 6:36 pm
    ets una indecent!!

Nou comentari