Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques a Colau per pregar que es llenci menys brossa durant la vaga
  • CA

L’oposició ha carregat aquest dijous contra el govern de l’alcaldessa Ada Colau per la vaga del servei de neteja i de retirada de residus, que UGT, CCOO i CGT han convocat a partir de diumenge i fins al 29 d’abril. Els rivals de l’executiu de comuns i PSC han responsabilitzat al bipartit del desacord que ha precipitat la convocatòria de l’aturada. A més, han retret la suggerència que els veïns llencin menys brossa o la dipositin abans de diumenge per evitar que s’acumuli al carrer, com ha suggerit el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha ironitzat sobre el consell que el regidor ha expressat en una compareixença. “Si hi ha embussos a Glòries, no entreu a Barcelona en hora punta. Si hi ha vaga de neteja i recollida de residus, no genereu residus. Només falta dir que la culpa és de la Generalitat i ja tindríem el combo del Govern de Pepe Gotera i Otilio“, ha escrit el republicà en un apunt a Twitter.

La líder de Junts al Consistori, Elsa Artadi, també s’hi ha pronunciat en la mateixa xarxa social. “A les portes de la primera vaga en més de 40 anys, exigim al govern Colau-Collboni que no traslladi la responsabilitat a la ciutadania i treballi per arribar a un acord”, ha expressat Artadi, que ha completat el missatge amb una crida a favor d’una “Barcelona neta”.

El grup municipal de Valents, presidit per Eva Parera, també ha responsabilitzat l’executiu de comuns i de socialistes de la convocatòria de vaga de neteja durant sis dies. “Ningú no creia que Barcelona es pugués degradar encara més, però Colau i el PSC, una vegada més, ens sorprenen”, ha criticat la formació.

El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, ha acusat l’alcaldessa d'”inoperància”. “La solució que ens donen és que ens mengem les escombraries que produïm, després de pagar la seva sagnia d’impostos. El populisme agonitza. Ja no saben solucionar res, no saben gestionar la ciutat. És una urgència fer-los fora de l’Ajuntament”, ha apressat el popular.

El govern municipal ha cridat els grups de l’oposició a una reunió aquest divendres per explicar-los l’escenari previst davant de la vaga anunciada. Aquest dijous, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha considerat que queda marge fins diumenge per frenar l’aturada del servei, que admet que faria impossible que funcionés amb plena normalitat. “Hi ha temps per a l’acord. L’acord és bo, és positiu i és necessari per a tothom”, ha enfatitzat Sanz. Un dels sindicats que se sumen a la vaga, CGT, ha augurat que l’aturada “pot provocar el caos” a Barcelona.

Més notícies
Professionals del servei de neteja municipal / Ajuntament
El govern de Colau demana llençar menys brossa per la vaga de neteja
Notícia: El govern de Colau demana llençar menys brossa per la vaga de neteja
Comparteix
Tot i que confia en arribar a un acord per evitar l'aturada, l'Ajuntament demana a la Generalitat que concreti ja els serveis mínims
La incineradora de Tersa ha rebut moltes crítiques pel seu impacte ambiental / ACN
L’Ajuntament defensa que la incineradora del Besòs és segura
Notícia: L’Ajuntament defensa que la incineradora del Besòs és segura
Comparteix
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, sosté que no suposa cap perill per la salut ni per al medi ambient
Un autobús de TMB | Europa Press
Quines línies de bus es desvien per la superilla de la Diada de Sant Jordi
Notícia: Quines línies de bus es desvien per la superilla de la Diada de Sant Jordi
Comparteix
Vuit rutes de bus modificaran el recorregut habitual i sis línies de metro incrementaran la freqüència de pas aquest dissabte
Port Olímpic de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
El tràfic de contenidors al Port creix un 11,3% al primer trimestre
Notícia: El tràfic de contenidors al Port creix un 11,3% al primer trimestre
Comparteix
La Xina és el principal importador i exportador de mercaderies, amb una quota de mercat del 28%

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 22, 2022 | 06:21
    Ricard abril 22, 2022 | 06:21
    No m'agrada Colau, i no m'agrada la vaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa