Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern de Colau demana llençar menys brossa per la vaga de neteja
  • CA

El govern d’Ada Colau demana que els ciutadans treguin el mínim de brossa indispensable i que procurin llençar-la abans de diumenge per evitar que s’acumuli al carrer en cas que la vaga que els treballadors de neteja han anunciat a partir de diumenge i fins al 29 d’abril no es desconvoca. En tot cas, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha confiat que queda marge per arribar a una entesa entre les empreses concessionàries i els treballadors per evitar l’aturada del servei, que compta amb el suport d’UGT, CCOO i CGT.

“Hi ha temps per a l’acord. L’acord és bo, és positiu i és necessari per a tothom”, ha enfatitzat Sanz. Per la seva banda, Badia ha alertat que, si no s’arriba a un acord, el servei no funcionarà “amb plena normalitat” a partir del diumenge. En aquest sentit, Badia ha demanat la col·laboració ciutadana durant aquests sis dies i ha instat reduir els residus i, especialment, a apostar pel reciclatge, a causa dels serveis mínims concrets de cada contenidor.

“Si durant aquests sis dies podem esperar, perquè dissabte hem anat tots a treure totes les escombraries i les hem pogut treure totes de manera ordenada, doncs si ens podem esperar fins divendres, millor que millor”, ha suggerit l’edil. En tot cas, Badia ha assumit que la recomanació no és de fàcil compliment i que hi haurà situacions que no permetran cap espera per desprendre’s dels residus.

Alhora, l’Ajuntament ha urgit a la Generalitat que concreti una proposta definitiva de serveis mínims. L’executiu local ha demanat que els serveis mínims es puguin adaptar a l’“enorme diversitat” del teixit urbà, tenint en compte actes singulars, equipaments sensibles com a escoles, hospitals o mercats, i barris on no hi ha contenidors.

La convocatòria de vaga apel·la a més de 4.000 treballadors de les quatre empreses que presten serveis de neteja a la ciutat. Els motius de la vaga són la congelació salarial des del 2018 i la “total incapacitat d’arribar a acords a la Mesa negociadora per part de les empreses”, ha sostingut UGT en aquest comunicat.

CGT ha avisat en un altre comunicat que la vaga “pot provocar el caos”. Entre d’altres demandes, el sindicat ha demanat una pujada salarial de l’IPC, millores en les condicions laborals, i eliminar-ne els torns de set dies seguits sense descans amb obligatorietat del descans mínim de dos dies setmanals.

Més notícies
Una treballadora del servei de neteja de Barcelona / David Zorrakino (Europa Press)
La CGT se suma a la vaga dels treballadors de neteja de Barcelona
Notícia: La CGT se suma a la vaga dels treballadors de neteja de Barcelona
Comparteix
Reclamen que se'ls augmenti el sou tal com ha augmentat l'IPC i volen condicions dignes de treball
La incineradora de Tersa ha rebut moltes crítiques pel seu impacte ambiental / ACN
L’Ajuntament defensa que la incineradora del Besòs és segura
Notícia: L’Ajuntament defensa que la incineradora del Besòs és segura
Comparteix
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, sosté que no suposa cap perill per la salut ni per al medi ambient
@Betahalz denuncia el soroll a sota casa durant mesos
VÍDEO Un veí grava sis mesos d’infern pel soroll d’un bar a Gràcia
Notícia: VÍDEO Un veí grava sis mesos d’infern pel soroll d’un bar a Gràcia
Comparteix
Demostra amb imatges que les actituds incíviques es produeixen cada dia, de dilluns a diumenge i fins a les 3 h
Un senglar a prop de la Sagrada Família
Un senglar solitari passeja prop de la Sagrada Família per Setmana Santa
Notícia: Un senglar solitari passeja prop de la Sagrada Família per Setmana Santa
Comparteix
Camina i fa turisme on hi ha el monument més visitat de la ciutat, a la recerca de menjar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa