Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO Un veí grava sis mesos d’infern pel soroll d’un bar a Gràcia
  • CA

La pandèmia va ser una treva per a molts veïns i veïnes que fins aleshores convivien diàriament amb el soroll nocturn provocat pels bars de la zona on vivien. De cop, però, amb el tancament de l’oci nocturn, els tocs de queda i les restriccions de mobilitat, vivien una pau regalada, nits de silenci que han tornat a ser un miratge… Ho sap prou bé un veí del barri de Gràcia, que ha gravat durant sis mesos el soroll diari que es produeix sota casa seva en un bar situat a la cantonada de la travessera de Gràcia amb Torrent de l’Olla. El veí, que ha difòs vídeos a les xarxes socials des del passat 5 d’octubre, ha gravat des del seu balcó les nits a la porta del bar El Otro, amb especial intensitat de soroll a les 3 de la matinada. I a més, coincideix amb el pas de camions de recollida d’escombraries…

El veí afectat ha explicat a betevé que els crits, els càntics i les actituds incíviques es produeixen cada dia, de dilluns a diumenge i fins a les 3 h. Naturalment, no pot dormir. Per això va decidir enregistrar tots aquests moments des del balcó per tal de tenir documents gràfics per poder demostrar-ho. Ara bé, el veí deixa clar que la seva intenció no és criminalitzar ningú i entén que “després dels mesos de pandèmia la gent tingui ganes de sortir”. Però considera que “el dret al descans ha d’estar per sobre d’això”. De fet, diu que mentre van durar les restriccions, els veïns van viure uns mesos de calma.

Sigui com sigui, la recuperació de la normalitat en les activitats d’oci obliga molts veïns i veïnes a patir les conseqüències del soroll nocturn, sense que, per ara, hi hagi solucions que facin compatible el dret al descans amb les ganes de sortir de la gent. Un xoc de trens que s’intensificarà amb l’arribada del bon temps.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 21, 2022 | 14:35
    Ricard abril 21, 2022 | 14:35
    I l'ajuntament que hi diu?
  2. Icona del comentari de: Vol-ras a abril 21, 2022 | 20:06
    Vol-ras abril 21, 2022 | 20:06
    Quina sort ! ell pot dormir a partir de les 3 h. Jo li puc dir que estic sobre la ruta dels que agafen el metro o l'autobus per tota la nit i fins la matinada i hi han colles de cafres amb auto-servei d'alcohol, que sembla que els hi donin corda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa