Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord polític per al Besòs: 100 milions d’euros en 4 mandats
  • CA

Un pla consensuat pels 7 partits del consistori posa el Besòs al centre de l’agenda política per als propers 4 mandats. Fixa objectius i prioritats a 16 anys vista, amb calendaris concrets i xifres. És el Compromís pel Besòs i el Maresme, que han presentat aquest divendres govern i oposició junts, uns minuts abans del plenari de juliol. Preveu mobilitzar 100 milions d’euros d’inversió, aportats entre Ajuntament, Generalitat i fons europeus Next Generation.

L’acord, que fa mesos que impulsa ERC, es tradueix en una declaració institucional que s’aprova al ple i un document amb 64 actuacions compromeses. D’aquestes n’hi ha 20 amb números i calendari, algunes ja en marxa perquè són plans ja anunciats. Set més són millores en seguretat, que treballaran conjuntament Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. I les altres 37 queden pendents de “definir projecte, pressupost i calendari durant el període 2023 a 2024”, segons el consistori.

La seixantena de línies d’acció es resumeixen en un Decàleg. Tot plegat és fruit de més d’un any de treball participatiu, amb 7 sessions de debat en aquest barri vulnerable de Sant Martí, a les que han participat experts, polítics i una comissió de treball formada per 25 entitats del territori.

Foto de família dels 7 partits firmants del Compromís pel Besòs / Foto: Ajuntament de Barcelona
Foto de família dels 7 partits firmants del Compromís pel Besòs / Foto: Ajuntament de Barcelona

Habitatge, educació, plans d’ocupació…

Entre les prioritats hi ha un pla de rehabilitació d’habitatges, que recull el projecte ja en curs de millorar 1.000 pisos i introduir-hi eines de generació d’energia com plaques solars. També preveu fer entrar al barri en un dels programes de rehabilitació que financen els fons Next Generation. L’àmbit educatiu inclou una segona escola bressol pel Besòs, consolidar l’ensenyament postobligatori a l’IES Rambla Prim, potenciar la Formació Professional, obrir els equipaments a l’agost i crear un espai jove al solar on ara hi ha la biblioteca un cop aquesta es traslladi al nou edifici previst.

També preveu plans d’ocupació per a joves i majors de 45 anys i teixir aliances amb el Campus Besòs de la UPC i els hotels i residències d’estudiants de la zona. A més, recull els plans ja previstos per unir la Rambla Prim amb el nou passeig marítim de Sant Martí i la creació d’una gran zona verda entre els carrers Pere IV, Puigcerdà, Marroc i Josep Pla.

Nou comissionat pel Besòs

Per assegurar l’execució del Compromís, el pacte preveu designar un comissionat especial que el lideri, com hi ha comissionats d’altres temàtiques al govern actual. No s’ha escollit de moment qui ocuparà el nou càrrec. A més, es crearà un Secretariat i una Comissió de Seguiment, que faci seguiment del grau d’execució, i cada any s’elaborarà un informe avaluat per un organisme extern.

Més notícies
Un edifici amb problemes d'estructura al barri del Besòs-Maresme JORDI PLAY
Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme
Notícia: Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme
Comparteix
L’Ajuntament havia d’inspeccionar 45 comunitats entre 2020 i 2021 abans d’arrencar les obres, però només porta 15 escales examinades
Pisos del barri del Besòs i el Maresme / Jordi Play
Un regidor del PSC culpa els veïns pel retard amb l’aluminosi del Besòs
Notícia: Un regidor del PSC culpa els veïns pel retard amb l’aluminosi del Besòs
Comparteix
Escudé diu que una part impedeix que els tècnics inspeccionin edificis afectats i l’Associació de Veïns del Maresme l'acusa de mentir
Elisenda Alamany (ERC) i David Escudé (PSC), al barri del Besòs i el Maresme / JR
Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs
Notícia: Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs
Comparteix
ERC i el PSC oficialitzen el retorn del centre tancat el 2014 i recalquen que és un acord entre els republicans i el govern
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Notícia: La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Comparteix
Un informe de la Guàrdia Civil alerta que la contaminació que Tersa va emetre pot suposar més risc de càncer, de diabetis i de defectes de naixement

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a juliol 22, 2022 | 11:38
    Manel BCN juliol 22, 2022 | 11:38
    Realment aquest barri té remei? I qui ho pagarà?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa