Collboni fitxa un assessor de Valls

Reforçarà la generació de contingut i de missatge del PSC en la segona meitat de mandat

La dissolució progressiva de l’equip de Manuel Valls es manifesta en tots els fronts, també en el laboral. Un dels seus assessors des de la campanya electoral, l’analista i tertulià Fernando Carrera, fitxa ara per l’equip del tinent d’alcaldia Jaume Collboni i passa a treballar pel grup socialista a l’Ajuntament de Barcelona. La incorporació es produirà de forma oficial aquest dilluns, segons ha confirmat el mateix Carrera al TOT Barcelona.

Carrera va ocupar el número 9 a la llista electoral que Manuel Valls compartia amb Ciutadans, ara fa dos anys. En no obtenir plaça com a regidor, es va mantenir al grup municipal com a assessor. Les noves funcions assignades són la generació de contingut i de missatge per als socialistes, com a reforç de l’àmbit comunicatiu en la segona meitat de mandat. L’operació, que ha avançat el diari Metrópoli, hauria comptat amb les benediccions del propi Valls i s’hauria gestat poc després que l’exprimer ministre francès anunciés aquest març que no es presentarà a les eleccions municipals de 2023.

Carrera ha lloat darrerament a Collboni en articles d’opinió i intervencions públiques, en especial per bastir ponts amb el gran empresariat de la ciutat. També ha repiulat alts càrrecs socialistes que representen l’Estat a Catalunya, com Teresa Cunillera o Carlos Prieto. En canvi, no ha suavitzat gens la seva característica bel·ligerància contra l’independentisme i contra Ada Colau, fins i tot qüestionant el rumb municipal, del que lògicament també és responsable el PSC com a soci de govern dels comuns. L’apropament al socialisme espanyol no és exclusiu de Carrera, sinó que el mateix Valls va reconèixer que havia votat a Salvador Illa aquest febrer.

La número 4 de Valls, Eva Parera, juntament amb el número 9, Fernand
La mà dreta de Valls, Eva Parera, amb Fernando Carrera en un acte de campanya / ACN – Gerard Artigas

Diàspora

I és que Manuel Valls té una agenda pròpia, encara més els carrers mesos. Ja viu oficialment a cavall de Barcelona i París, amb la vista posada a obrir una nova etapa política al país gal. Així ho ha anunciat en actes de presentació del seu darrer llibre, publicat per una editorial parisina. Aquesta darrera setmana, per exemple, s’ha reunit amb dos membres del govern d’Emmanuel Macron. Unes visites gens discretes, ja que les han publicitat els mateixos alts càrrecs amb fotografies a Twitter. No obstant, de moment l’oportunitat no li arriba i segueix en nòmina de l’Ajuntament.

A l’equip de Valls també hi ha nous projectes en perspectiva, fora de la política municipal. La regidora Eva Parera, número 2 de Barcelona pel Canvi, és diputada al grup parlamentari del PP des del passat 14 de febrer. El cap de comunicació de Valls, el veterà periodista Albert Montagut, ha publicat un llibre i dirigeix un nou diari digital sobre cultura anomenat Coolt.

Més informació

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 15/05/2021 5:43 pm
  El Falangismo-Franquismo 2.0 (C's), no se crea ni se destruye, sólo se "TRANS...FUGA".
  Eulàlia 15/05/2021 7:24 pm
  I dons q us pensàveu? Quan es va presentar C'nos, majoritàriament eran gent del PSC x tant tot queda a casa!!
  RAMON A 15/05/2021 7:42 pm
  El Valls va a recerca de una altre menjadora.Aquest element que no es de cap nacio tan sols a pogut traicionar el pais del seu pare
  Ricard 15/05/2021 8:23 pm
  Deu ser un gran assessor...
  ja s'ho faran 17/05/2021 2:00 pm
  totes es mosques van a la mateixa porqueria

Nou comentari