Les despeses de campanya de Barcelona pel Canvi-Ciutadans, la coalició electoral amb qual Manuel Valls es va presentar a les eleccions municipals del 2019, estan sota la lupa del Tribunal de Comptes, segons ha avançat Metrópoli Abierta i ha confirmat el TOT Barcelona. Segons l’informe de fiscalització de comptes dels partits, l’ens considera que hi ha gairebé 190.000 euros en “despeses electorals no declarades”.

El tribunal atribueix la majoria d’aquests diners no declarat a l’Associació Barcelona Capital Europea, la plataforma amb la qual Valls presentar la seva candidatura a les municipals abans de formalitzar la seva coalició amb Cs. A més, l’ens recorda que la llei de finançament de partits “no permet acceptar que terceres persones assumeixin de manera efectiva” despeses de l’activitat electoral del partit, ja siguin béns o serveis.

Segons la legislació espanyola, aquesta acceptació suposa una “irregularitat sancionable“. Tant Barcelona pel Canvi com Ciutadans van presentar al·legacions a l’informe del Tribunal de Comptes. El partit de Valls considera que les despeses atribuïdes a la plataforma no es poden considerar de naturalesa electoral perquè no anaven dirigides a demanar el vot per la coalició, mentre que la formació taronja assegura que va ser informada d’aquestes despeses.

Comentaris

  res d'estrany Març 18, 2021 | 10:39
  si es confirma, no seria cap sorpresa, aquest manuel vals, és de tot menys legal, sobretot si ha d'anar en contra de la voluntat d'un poble, comptant sobradament amb el vist-i-plau del tripartido del 155 i de la injusticia, ep i la frau kolau
  RAMON A Març 18, 2021 | 10:59
  Vaja vaja vaja amb el mig catala botifler
   Jeroni Munyós Març 18, 2021 | 12:09
   No s'hi val a escriure ni dir "mig" català, se n'és o no se n'és. per això ens cal la república i la legislació per a poder obtenir la nacionalitat catalana i qui s'hi pugui beneficiar i qui en compleixi les condicions, i ho desitja, n'obtingui la nacionalitat, com a la resta d'estats europeus. En general ens manca més sentit d'estat, així una persona equatoriana que obté la nacionalitat espanyola, mai sentirà dir que des d'aleshores és "mig" equatorià" o "mig" espanyol". Ni en Valls de pare català i mare suïssa, que a casa seva a París havien parlat sempre el català com a llengua familiar, ara per ara té nacionalitat francesa i d'origen tenia l'espanyola, però diuen que l'espanyola no es perd mai, ai las !
   Ricard Març 18, 2021 | 15:24
   Valls ja no hi és. Barcelona se li en refot. És un paràsit que va encantar als annexionistes. Bou es pintoresc. Un invent més del pp. Un cop més a Vox se li deixa tot el camp per córrer, ja que té prou estúpids de parròquia potencial. Vox hauria de ser agraït amb la resta de partits pancastellanistes, PSOE inclòs.
  Monsieur Moi-même Març 18, 2021 | 11:54
  Faites attention. Attention les citoyens.
  Joan Jaume Març 18, 2021 | 12:03
  El fracassat ajuntat a Ciudadaños= trampes i desbandada. Catalunya no vol i no pot reciclar els incompetents dels països veïns.
  Un jacobí malcarat Març 18, 2021 | 12:06
  A França van celebrar que marxés, ja que era un personatge gens fiable i que generava molts problemes. A Catalunya ha jugat brut i malament i tothom està desitjant que marxi, especialment els que el van avalar.
  ALF Març 18, 2021 | 13:13
  No siguem ingenus, en Valls no tindrà cap problema, els seus amics (o els de la seva dona) ja ho afinaran.

Nou comentari