Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre l’atac a la Urbana: “Hi ha límits que no s’han de traspassar”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a condemnar enèrgicament aquest dimarts a la tarda els actes vandàlics dels últims dies a la ciutat i especialment l’atac a la comissaria de Ciutat Vella i a una furgoneta de la Guàrdia Urbana, que va ser incendiada quan encara hi havia un agent dins. Colau ha mostrat el suport “sense matisos” de tot el consistori al cos policial i ha assegurat que “hi ha límits que no s’han de traspassar” i no s’ha de generar “por ni risc” a la ciutadania.

També ha agraït a la Urbana el seu paper durant la pandèmia de covid.El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha agraït especialment el suport explícit de Colau. El cap de la Urbana ha dit que els ciutadans esperen de la Urbana una “gestió tècnica impecable”, però també “necessiten acompanyament a la persona i reconeixement humà”. Per això, considera que tots els cossos policials i organitzacions de la ciutat han de col·laborar per servir la ciutadania i guanyar-se el reconeixement i la credibilitat davant de la població.

Els guardonats

Tots tres ho han dit durant l’acte que ha servit per lliurar medalles i plaques de reconeixement a organitzacions i entitats externes al cos que hi han col·laborat en l’últim any. S’hauria d’haver celebrat a principis de tardor, però la situació epidemiològica ho va impedir. Aquest dimarts s’ha fet al Saló de Cent, amb aforament reduït i amb el lliurament només a personal extern. Més endavant es donaran els reconeixements als guàrdies urbans de la ciutat. Entre els guardonats hi ha representants de diverses policies locals, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, el SEM, la Creu Roja, els Bombers de Barcelona, la televisió municipal betevé, el Gremi d’Hotels, el CCIB, Fira de Barcelona, la Fundació Pere Tarrés, la comunitat xinesa de la ciutat i empreses de seguretat privada, entre altres.

Els moments més emotius han estat quan s’ha recordat el treballador municipal David Caminada, apunyalat mortalment a la plaça Sant Jaume el gener del 2020 quan sortia de l’Ajuntament, i han estat guardonats la seva dona i els seus dos companys que van ajudar a detenir l’agressor. També s’ha guardonat el fins fa poc més d’un any cap del cos, Evelio Vázquez, màxim responsable de la Guàrdia Urbana durant nou anys i membre del cos durant 41 anys. En total s’han lliurat 38 medalles i 12 plaques.

Més notícies
La furgoneta de la Guàrdia Urbana, en flames després de ser atacada per alguns manifestants / Jordi Borràs

Els Mossos desarticulen un “grup violent” que va intentar cremar la furgoneta de la Urbana

Notícia: Els Mossos desarticulen un “grup violent” que va intentar cremar la furgoneta de la Urbana
Comparteix
Acusa vuit persones de pertinença a organització criminal i temptativa d’homicidi
Notícia: Els Mossos desarticulen un “grup violent” que va intentar cremar la furgoneta de la Urbana - Mobile
La furgoneta de la Guàrdia Urbana, en flames després de ser atacada per alguns manifestants / Jordi Borràs

Un sindicat policial es querella per temptativa d’homicidi per l’atac a la Guàrdia Urbana

Notícia: Un sindicat policial es querella per temptativa d’homicidi per l’atac a la Guàrdia Urbana
Comparteix
El SPC entén que hi ha elements per considerar un delicte d'odi i 'kale borroka'
Notícia: Un sindicat policial es querella per temptativa d’homicidi per l’atac a la Guàrdia Urbana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa