Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos desarticulen un “grup violent” que va intentar cremar la furgoneta de la Urbana
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un “grup violent” a qui acusen de liderar els aldarulls i actes vandàlics del dissabte passat, inclòs l’intent de cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana quan hi havia un agent a dins. Els vuit detinguts –a qui el conseller d’Interior va vincular amb un moviment anarquista amb forta presència d’italians– han passat a disposició judicial i estan acusats de pertinença a grup criminal, temptativa d’homicidi, desordres públics i danys.

Durant les últimes protestes a Barcelona, la unitat d’informació dels Mossos havia detectat la presència d’un grup molt actiu que actuava amb una organització massa sofisticada per ser casual i que es dedicava a buscar l’enfrontament directe amb els antiavalots. Actuaven sempre junts i, mentre uns realitzaven l’atac, la resta protegia el perímetre i garantia que hi hagués una via de sortida per evitar ser detinguts. Solien aprofitar la gran afluència de gent per intentar passar desapercebuts i aprofitaven la confusió per esmunyir-se.

Dispositiu especial

Dissabte els Mossos van desplegar un dispositiu específic per neutralitzar el grup, que va acabar amb la detenció de set dels seus membres i més tard es va capturar el vuitè. Entre els detinguts –cinc homes i tres dones– hi ha sis italians, un francès i un espanyol a qui els Mossos vinculen amb els atacs a entitats bancàries, botigues i a la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla on van intentar cremar la furgoneta que hi havia aparcada davant.

Gràcies a la desarticulació del grup, els Mossos van localitzar dues naus industrials ocupades a Canet de Mar i Mataró on els detinguts tindrien la seva base d’operacions. La policia catalana manté la investigació oberta i no descarta fer més detencions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa