Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor el treballador municipal apunyalat a la plaça Sant Jaume
  • CA

El treballador de l’Ajuntament de Barcelona apunyalat a la plaça Sant Jaume ha mort. David Caminada sortia dilluns de l’oficina municipal on treballava, al departament de continguts digitals de la direcció de comunicació del consistori, al carrer Paradís número 14, quan va ser atacat per un home. Una treballadora que hi havia a l’interior de l’edifici va veure l’apunyalament i va alertar els serveis d’emergència. Dos companys de Caminada van sortir corrents darrere de l’agressor, que finalment van poder atrapar i retenir a la plaça Sant Jaume, on la Guàrdia Urbana el va detenir. Mentrestant, altres empleats municipals assistien la víctima. 

Minut de silenci a la plaça Sant Jaume, demà

Fonts de l’hospital Clínic han informat aquest dimecres al migdia que Caminada estava en mort cerebral.  A mitja tarda, però, l’Ajuntament ha comunicat ja la seva mort oficialment i ha expressat el seu condol a la família i als amics. També ha anunciat que demà, dijous, es farà un minut de silenci a les 12 hores davant de l’Ajuntament i de les diverses dependències municipals.

Caminada, periodista de llarga experiència, havia treballat molts anys al diari Avui, on en la seva última etapa havia dirigit la secció d’Opinió, entre d’altres tasques. Allà va conèixer la seva dona, la també periodista Cristina Palomar. Després va iniciar una nova etapa professional com a professor d’universitat i en la comunicació institucional, camp en què treballava ara a l’Ajuntament. Cristina Palomar ha sigut que ha anunciat la mort de Caminada aquest migdia amb una piulada a Twitter.

El responsable de l’atac mortal és sospitós de dues morts més la mateixa tarda de dilluns. L’agressor, que va ser arrestat gràcies a la reacció de dos companys de Caminada que el van retenir a la plaça Sant Jaume, podria ser el responsable de l’homicidi d’un home i d’una dona d’edat avançada. El primer va ser trobat a casa seva, que estava en flames. Un cop els bombers van haver extingit el foc van descobrir el seu cos, que presentava signes de violència. 

[r:1]

La dona va ser localitzada uns minuts abans que es produís la detenció de l’atacant de Caminada. La víctima tenia un cop al cap resultat d’una caiguda pel forat de les escales. Els Mossos d’Esquadra investiguen aquesta mort, així com la de l’home, com un homicidi. En el cas de la dona gran morta, el robatori d’una moto situa l’atacant del treballador municipal a prop del domicili on va morir la dona. La Guàrdia Urbana, que va arrestar l’agressor, va localitzar una moto robada a Sant Jaume mateix. El vehicle havia estat sostret per l’atacant, que tenia documentació i objectes de la dona, al carrer Montcada, molt a prop d’Arc de Sant Vicenç, on va estar localitzada la dona. La moto robada ha estat clau per relacionar l’atacant de David Caminada amb la mort de la dona gran. 

Una operació “delicadíssima” que no ha estat suficient

Caminada va ser sotmès a una operació “delicadíssima” quan va ser ingressat a l’hospital Clínic després de l’apunyalament, segons va explicar el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle. En les últimes hores havia patit complicacions i, finalment, ha mort.

L’Ajuntament suspèn part de l’activitat 

Govern i oposició han decidit suspendre la comissió de Presidència a quarts de dues en assabentar-se de la mort del treballador municipal apunyalat i també ha cancel·lat la roda de premsa sobre els pressupostos que tenia prevista al migdia. Amb llàgrimes als ulls, regidors i treballadors del consistori lamentaven als passadissos la pèrdua del company, que era molt estimat a la casa.

La comissió d’Economia de la tarda s’ha mantingut en primer moment però s’ha acabat ajornant també, en senyal de dol. No té data encara però probablement es celebrarà en els propers dies, perquè inclou l’aprovació inicial dels comptes pel 2020. Aquest tràmit és indispensable per a poder segellar del tot els pressupostos al plenari del 31 de gener.

Més notícies
Dos Mossos d'Esquadra patrullen pel carrer a Barcelona, en imatge d'arxiu / CME
Investiguen la relació entre les dues morts a Ciutat Vella i la ganivetada al treballador municipal
Notícia: Investiguen la relació entre les dues morts a Ciutat Vella i la ganivetada al treballador municipal
Comparteix
El robatori d'una moto situa l'autor de l'apunyalament a prop del lloc on va morir una dona d'edat avançada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa