Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen la relació entre les dues morts a Ciutat Vella i la ganivetada al treballador municipal
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen dues morts que s’haurien produït aquesta tarda al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella). Els dos successos s’han produït en un marge de prop d’una hora i en un radi de 600 metres. A més, un tercer fet, el de la ganivetada que ha deixat en estat crític a un treballador municipal a la plaça Sant Jaume, també s’ubica en el mateix espai temporal i a poca distància. Davant d’aquestes consideracions i de la descripció física d’alguns testimonis dels diversos delictes, els Mossos d’Esquadra plantegen en un comunicat “la possibilitat que aquests fets puguin tenir alguna connexió”.

Entre els horaris coneguts sobre la seqüència completa hi ha una distància temporal d’una hora i un espai d’un quilòmetre i escaig a peu. El primer succés, un incendi a un pis del carrer Portal Nou, s’hauria comunicat a emergències a les 15:00h. Més tard, al voltant de les 16h, veïns han donat l’avís d’una nova mort, aquesta a l’interior d’un edifici del carrer Arc de Sant Vicenç. En aquest cas, es tractava d’una dona d’edat avançada. Pocs minuts després de les quatre de la tarda, a un carreró del costat de la plaça Sant Jaume, un home ha atacat amb una navalla un treballador de l’Ajuntament de Barcelona que ha deixat ferit en estat crític. 

El robatori d’una moto situa el detingut al lloc dels fets

Fonts policials a què ha tingut accés el TOT Barcelona detallen que la Guàrdia Urbana va vincular l’apunyalament a un empleat municipal i el presumpte homicidi a Arc de Sant Vicenç gràcies a la detenció del sospitós a la plaça Sant Jaume. Durant l’escorcoll després de ser arrestat, es va descobrir que l’home tenia documentació i objectes de la víctima d’edat avançada.

El detingut també va robar una moto al carrer Montcada, segons les mateixes fonts, que va ser trobada a Sant Jaume després de l’arrest. Aquest robatori es va produir a tocar d’Arc de Sant Vicenç, cosa que va situar el detingut a prop del lloc on va morir la dona gran. El carrer on el sospitós va sostreure un vehicle i on va morir la dona estan a un minut a peu. 

Els tres punts en què han succeït els fets, marcats en verd, i el recorregut que els separa / Google Maps

Els tres punts en què han succeït els fets, marcats en verd, i el recorregut que els separa / Google Maps

De fet, un vídeo compartit per la periodista de la cadena SER, Anna Punsí, mostra com un home salta per la façana del primer edifici del carrer Portal Nou, d’on surt fum, i acaba caient a terra i marxant en bicicleta. Segons sembla, vesteix igual, amb pantalons marrons clars i dessuadora fosca, que el presumpte autor de l’apunyalament a Sant Jaume, segons mostraven les imatges del diari El Caso. Té una complexió física similar, també. 

Dues morts molt properes

Sobre el cas del carrer Portal Nou, font municipals confirmen que han rebut un avís per incendi en un pis a les tres de la tarda. Ràpidament, sis dotacions dels Bombers de Barcelona han extingit el foc i, quan han desaparegut les flames, s’han trobat un cos sense vida. El cadàver, d’un home, segons fonts policials, tenia signes de violència. Com mostren les imatges, un home marxa del pis on s’ha produït l’incendi saltant pel balcó i se’n va en bicicleta. 

Pel que fa al cas del carrer Arc de Sant Vicenç, tot i que no hi ha cap hipòtesi confirmada, el comunicat policial detalla que han rebut l’avís que una dona d’edat avançada s’hauria precipitat des d’un dels pisos i hauria caigut al vestíbul de la finca. El cadàver l’han trobat poc després de les quatre de la tarda.

Ganivetada a un treballador municipal

Aquesta mateixa tarda, i també al districte de Ciutat Vella, a tocar de la plaça Sant Jaume, s’ha produït precisament un altre incident greu. Un treballador de l’Ajuntament ha quedat en estat crític després que una persona intentés robar-li de manera violenta i l’ataqués amb una arma blanca. Agents de la Guàrdia Urbana l’han detingut al costat del lloc dels fets. També havia ferit lleument a un altre treballador municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa