Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau alerta que també s’haurien de regular els lloguers de temporada

El Govern espanyol ha desbloquejat per fi la Llei de l’Habitatge després d’arribar a un acord amb ERC i EH Bildu. Aquesta regulació posarà límits als preus dels lloguers, una mesura que feia molt de temps que demanaven algunes forces polítiques i diferents col·lectius que defensen el dret a l’habitatge. Com era d’esperar,la nova llei ja ha despertat algunes reaccions. Una d’elles és la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Tal com ha dit aquest divendres en una roda de premsa, on ha estat acompanyada per la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Lucia Martín, feia molts anys que es reclamava aquesta regulació. “Avui ens felicitem col·lectivament a totes les persones que hem contribuït a fer-ho possible. Aquesta llei és imprescindible per aturar l’expulsió de veïns i veïnes de les ciutats”, ha dit. Tot i això, ha recalcat que no és suficient.

Uns pressupostos “més ambiciosos”

Per una part, perquè cal que els pressupostos siguin “més ambiciosos” i, així, comptar amb un parc públic d’habitatge més gros. Per l’altra, perquè la nova llei no regula els lloguers de temporada, que són els que tenen una durada inferior a un any. “Això podria generar als propietaris la temptació de llogar els seus immobles amb lloguers de temporada”, ha avisat. És per això que ha demanat públicament al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que no es fes aquesta distinció.

Una novetat positiva de la nova llei, ha dit, és que a diferència de la que es va intentar tirar endavant anteriorment, estableix topalls als preus quan s’acaba un contracte de lloguer i comença un de nou.

Un import mitjà de 1.020 euros

La situació dels preus dels habitatges és alarmant des de fa temps. Segons la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN), l’import mitjà del lloguer va ser el 2022 de 1.020 euros, mentre que el 2019 va ser de 979 euros. En els darrers 14 anys ha crescut un 26%, amb forquilles que van des de Nou Barris (730 euros) fins a Sarrià-Sant Gervasi (1.384 euros).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a abril 14, 2023 | 16:43
    fat boy abril 14, 2023 | 16:43
    Si posen un topall quan s'acabi un contracte de lloguer el que aconseguiran es que l'amo es vengui el pis. Perque als pintors, als paletes i als lampistes que hauran d'arreglar les destrosses dels antics llogaters no els posaran cap topall, oi?. I dels impostos ja no en parlem.
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a abril 14, 2023 | 19:22
    Tripartit no, gràcies abril 14, 2023 | 19:22
    També s'hauria de regular les despeses en subvencions a organitzacions amigues d'alguns batlles i batllesses i en publicitat d'auto-bombo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa