Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau estén a privats i Generalitat la petició d’ERC d’inventariar edificis estatals en desús
  • CA

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni s’ha compromès a demanar al govern espanyol un inventari dels immobles de l’Estat en desús a la ciutat, arran d’una proposició d’ERC a la comissió d’urbanisme d’aquest dimarts a la tarda. Ara bé, ha aprofitat un prec que havia presentat Manuel Valls sobre grans tenidors immobiliaris per afirmar que també demanarà llistats de patrimoni desaprofitat a privats i a administracions catalanes com la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona.

La petició demanava disposar d’aquest inventari en un termini de 3 mesos i definir una estratègia de negociació per aconseguir-ne la cessió. Entre els exemples citats hi havia el Palau del Lloctinent, la seu de Correus de Via Laietana, la caserna del Bruc o el palau de Capitania General. També reclamava al govern municipal que elabori fitxes de cada finca sobre “el potencial urbanístic actual, possibles usos futurs i les modificacions necessàries per dur-los a terme”.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha concedit que “la ciutat no es pot permetre tenir edificis buits” però tampoc podria assumir de cop les responsabilitats derivades d’aquestes propietats, moltes d’elles catalogades com a patrimoni. No obstant, ha advertit que és molt difícil que una administració accedeixi a perdre propietats, pel que ha apostat per buscar fórmules que no modifiquin la titularitat, com una cessió d’ús. “Demanarem a l’Estat que ens faci un inventari, igual que ho farem amb altres administracions i privats”, ha assegurat.

Més notícies
Barcelona Global insta a “reeconomitzar” el centre de la ciutat amb oficines als edificis buits
Notícia: Barcelona Global insta a “reeconomitzar” el centre de la ciutat amb oficines als edificis buits
Comparteix
L'entitat empresarial presenta un informe en col·laboració amb Cushman & Wakefield i assenyala 18 immobles infrautilitzats
ERC reclama que l’Ajuntament faci inventari dels edificis i solars que podria cedir l’Estat
Notícia: ERC reclama que l’Ajuntament faci inventari dels edificis i solars que podria cedir l’Estat
Comparteix
Els republicans ho demanaran en la comissió d'Urbanisme d'aquesta setmana
Els comuns s’inhibeixen de revocar la cessió a la Casa Reial del Palauet Albéniz
Notícia: Els comuns s’inhibeixen de revocar la cessió a la Casa Reial del Palauet Albéniz
Comparteix
BComú diu que comparteix el fons de la proposició però la tomba perquè hi veu un “esperit maximalista” | El PSC vota en contra
El govern espanyol obre ara la porta a traslladar la comissaria de Via Laietana
Notícia: El govern espanyol obre ara la porta a traslladar la comissaria de Via Laietana
Comparteix
La portaveu de la Moncloa, Isabel Celaá, avisa que per molt que es pugui localitzar un "millor assentament" el cos "es quedarà a Barcelona"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa