Colau estén a privats i Generalitat la petició d’ERC d’inventariar edificis estatals en desús

El govern BComú-PSC vota a favor de demanar un llistat al govern espanyol però aprofita un prec de Manual Valls per centrifugar la pressió política

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni s’ha compromès a demanar al govern espanyol un inventari dels immobles de l’Estat en desús a la ciutat, arran d’una proposició d’ERC a la comissió d’urbanisme d’aquest dimarts a la tarda. Ara bé, ha aprofitat un prec que havia presentat Manuel Valls sobre grans tenidors immobiliaris per afirmar que també demanarà llistats de patrimoni desaprofitat a privats i a administracions catalanes com la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona.

La petició demanava disposar d’aquest inventari en un termini de 3 mesos i definir una estratègia de negociació per aconseguir-ne la cessió. Entre els exemples citats hi havia el Palau del Lloctinent, la seu de Correus de Via Laietana, la caserna del Bruc o el palau de Capitania General. També reclamava al govern municipal que elabori fitxes de cada finca sobre “el potencial urbanístic actual, possibles usos futurs i les modificacions necessàries per dur-los a terme”.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha concedit que “la ciutat no es pot permetre tenir edificis buits” però tampoc podria assumir de cop les responsabilitats derivades d’aquestes propietats, moltes d’elles catalogades com a patrimoni. No obstant, ha advertit que és molt difícil que una administració accedeixi a perdre propietats, pel que ha apostat per buscar fórmules que no modifiquin la titularitat, com una cessió d’ús. “Demanarem a l’Estat que ens faci un inventari, igual que ho farem amb altres administracions i privats”, ha assegurat.

Més informació

Nou comentari