ERC reclama que l’Ajuntament faci inventari dels edificis i solars que podria cedir l’Estat

Els republicans ho demanaran en la comissió d'Urbanisme d'aquesta setmana

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per Ernest Maragall, demanarà aquesta setmana a la comissió municipal d’Economia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat que el govern municipal faci un inventari d’espais que se li poden reclamar a l’Estat. Es tractaria de tenir, en tres mesos, localitzats els solars, edificis i tota mena d’espais en desús per a l’Estat o que ho puguin estar aviat. Per a la ciutat podrien servir per destinar-los a equipaments o habitatge. 

La regidora republicana Maria Buhigas defensarà aquesta petició en la comissió que se celebra demà i, una vegada més, posarà en una situació compromesa l’equip de govern de coalició entre Barcelona en Comú i el PSC, ja que els socialistes solen ser reticents a aquesta mena de peticions respecte de l’Estat, governat pel PSOE, tot i que era al govern espanyol també hi ha Unides Podem i, de manera indirecta, els comuns.

ERC justifica la petició per “la necessitat d’espais que pateix la ciutat per destinar-los a equipaments o habitatges”. Per als republicans, cal “definir l’estratègia de negociació a seguir per part del govern de la ciutat per aconseguir-ne la cessió” d’aquests espais. 

Més informació

Nou comentari